Haberler

Çin Ticaret Savaşı Gölgesinde Dev Teşvik Paketi Açıkladı

Çin hükümeti yurtiçi talebi artırmak için ticaret savaşı endişeleri gölgesinde çok büyük bir teşvik paketi açıkladı.

Çin hükümeti yurtiçi talebi artırmak için ticaret savaşı endişeleri gölgesinde çok büyük bir teşvik paketi açıkladı.

Hükümet, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) Pazartesi günü beklenmedik bir şekilde finansal sisteme 74 milyar dolar para enjekte etmesi sonrası, vergi indirimlerinin 160 milyar doların üzerinde olacağını ve altyapı harcamalarını artıracağını duyurdu.

Başbakan Li Keqiang konuya ilişkin açıklamasında 160 milyar doların üzerinde bir vergi indirimi için planları hızlandıracaklarını vurguladı ve "Ekonomik faliyeti makul bir aralıkta muhafaza etmek önemli" dedi.

Kabine şirketlerin Ar-Ge projeleri için vergi indirimi sağlamak konusunda uzlaştı. Ayrıca hükümet yerel hükümetlerin inşaat projelerini, özel finansmanlı ulaşım, petrol ve doğalgaz ve telekomünikasyon projelerini finanse etmek için yeni tahvil ihraçlarını hızlandıracak.

Dünyanın en büyük iki ekonomisinden biri olan Çin'de, Washington ile ticaret gerginliklerinin arttığı bu dönemde açıklanan dev teşvik paketi hükümetin daha gevşek bir mali politikaya kayacağına işaret etti.

Öte yandan teşvik paketi Çin yuanına iyi gelmedi. Para politikalarında genişleme sinyalleri, güçlenen dolarla birleşince yuan Salı günü dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybederek bir yıldan fazla bir sürenin en düşük düzeyine geriledi.

Haberlerin ardından Asya piyasalarında Shanghai yüzde 1.5'in üzerinde yükselirken, son iki yılın en sert üç günlük yükselişini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Hükümet Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title