Haberler

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'dan Erken Emeklilik Bekleyenlere Cevap

Güncelleme:

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, erken emeklilikle ilgili olarak, "Vatandaşımızın taleplerini çok insani ama bir gelir gider dengesi var, ben de emeklilikte yaşa takıldım." dedi.

Bakan Soylu bir gazetecinin erken emeklilikte bir düzenleme olup olmayacağını sorması üzerine şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın erken emeklilik konusundaki taleplerini çok insani ve beklenti içinde olabileceklerini düşünüyorum. Ama kamuoyu da takdir eder ki sosyal güvenlik sistemimizin bir gelir-gider dengesi var. Sosyal güvenlik sistemimizin bir aktif ve pasif dengesi var. Biz bunu sürdürülebilir kılmak zorundayız.

"BİR DÖNEM ÜLKE MUHTAÇ OLDU"

Bu ülke emekli maaşlarını ödeyebilmek için 500 milyon dolara muhtaç oldu. Siz de ben de biliyoruz ki; 'acaba önümüzdeki ay emekli maaşları ödenebilecek mi?' daha bizim hatıralarımızdan çıkmış değil. Biz böyle bir Türkiye manzarası arzu ediyor değiliz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Ama biz bu yaklaşımlar içinde bulunursak hesabı şaşırırız. Hesabı şaşırdığımız zaman da zamanı geldiğinde emekli olana emekli maaşını ödeyemeyecek duruma düşeriz. Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içinde bu duruma düşmüştü. Yani sıkıntılı bir durumdaydı. Yine aynı korku dolu günleri, endişe dolu günleri yaşamak istemiyoruz."

BEN DE YAŞA TAKILANIM

Kendisinin de emeklilikte yaşa takılanlardan olduğunu belirten bakan Soylu, "Ben de emeklilikte yaşa takılanım. Benim bugün emekli olmam lazım. 25 yıla yakın prim ödedim ve ben de yaşa takıldım. SSK da, Bağ-Kur da ödedim ama bugün bekliyorum. 46 yaşındayım, ama 50 yaşında emekli olmamam lazım. Ben 60 yaşına kadar 65 yaşına kadar çalışmam lazım. Bakın Avrupa'daki bazı ülkelerde bu yaş 67'ye kadar çıktı. Eskiden 65 yaşında bir ölen için iyi yaşadı denirdi. Şimdi ise 70 yaşında ölen için genç öldü diyoruz. Çünkü yaşam kalitesi arttı, sağlık imkanları arttı. Sadece Türkiye'de değil, dünyada yaşam süresi uzadı. Yaşam süresi uzayınca, daha fazla emekli maaşı ödüyorsunuz, daha fazla sağlık gideri ödüyorsunuz. Bunu aynı seviyede tutarsak, gelecek nesile bir şey kalmaz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Biz çalışkan bir toplumuz ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (44)

utrechtli kazım:

gelirlerin nereye gittiği belli de, doğru avrupada da emeklilik 60 yaşında, ama avrupada çalışmayan işsiz maaşıda 1000 usd, her yoksula veriliyor. yolsuz türkiye rejimi avrupadan kendileri için ne varsa almış, halk için ne varsa reddetmiştir. türkiye çok kötü bir ülke, asla dönmem, ordaki halk, düşman işgaline uğrasa şu zulmü görmez, esirden köleden beterler.

52
1
yanıtYanıtla
AAAA:

VEKILLER 2 SENE VEKILLIK YAPSIN EMEKLI OLSUN VATANDAS 65 YASINA KADAR BEKLESIN. BIR DE UTANMADAN DIYORSUN KI COCUKLARIMIZI GELECEK NESLIMIZI DÜSÜNECEGIZ. TAMAM AMA SEN NIYE 2 SENEDE SUPER VEKILLIK MAASI ALACAKSIN. HARAM OLSUN HUZURU ILAHIDE NE YAPACAKSINIZ BAKALIM. NEREDE YATACAKSINIZ.

46
0
yanıtYanıtla
Haydi o zaman Reise gidelim:

Bu bakanların hiçbirisi çözüm üretmez, üretemez. Çözüm mercii Cumhurbaşkanıdır. O tamam desin, hepsi anında ağız değiştirir.

42
3
yanıtYanıtla
OZİ 42:

SAYIN BAKAN BEY 40 YAŞINDAN SONRA KİME İŞ VERİYORLAR ACABA HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? HİÇ İŞ ARADINIZ MI? İŞ VEREN İÇİN YAŞLISIN DEVLET İÇİN GENÇSİN. NASIL OLACAK BU İŞ. ÜSTELİK BİZ ELİMİZDEN ALINAN HAKKIN GERİ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ. HAKKIMIZ OLMAYAN BİR ŞEYİ DEĞİL. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ????????

42
0
yanıtYanıtla
emo:

Ne kadar saçma bir düşünce yapısıdır bu arkadaş. Eğer sen büyük devlet olmayı planlıyorsan böyle düşünemezsin asla. Şimdi 45 yaşında emekli olalım demiyoruz ama 63 64 fazla gerçekten 55 yaş en ideali bence.

13
29
yanıtYanıtla
AAAA:

SAYIN BAKAN SEN MILLETVEKILI BAKAN OLDUN SEN BUGÜN BIRAKSAN SÜPER MILLETVEKILI EMEKLILIK MAASI ALACAKSIN. BU MILLETVEKILLERIN EMEKLILIK MAASINI KALDIRIN. ONLAR DA 65 INE GELINCE EMEKLI OLSUNLAR. DEVLETI SOYUP SOGANA CEVIRIYORSUNUZ.

40
0
yanıtYanıtla
taşeron:

taşeron iş garantisi emeklilik zorrrrrr yaşın 40 geçtiyse ne taşeron ne devlet ne özel iş vermiyor gelde emekli ollll allah yardımcımız olsun

17
0
yanıtYanıtla
Emekli:

Promosyon dan haber ver promosyon dan

16
0
yanıtYanıtla
yüksel:

ÖNECİLKLE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. 30 YILDIR SİZİN YÜZÜNÜZDEN SÜRÜNÜYORUZ. BİZİDE Bİ EMEKLİ YAPMADINIZ . TABİ SİZ DEVLETTE RAHATÇA ÇALIŞIYONUZ . 2 YIL SONRA HEMEN EMEKLİ OLUYONUZ . HAKKIM HARAM ZIKKIM ZEHİR OLSUN . BİNLERCE İNSAN EYT YASASINI BEKLİYOR . BİZİM NE GÜNAHIMIZ VAR.

12
1
yanıtYanıtla
SAFKOYUN:

Çok iyi çok iyi . Yasayı aynen böyle çıkarın hatta kıdem tazminatı bile vermeyin. İşçinin ne kadar hakkını yerseniz bizim için daha iyi. Patronla devletin ortak olduğunu bütün halka gösterin. Hatta falanca bir ülke örnek gösterin emekliliğide kaldırın. Ama nolur 1 torba kömürle 1 paket makarnayı kaldırmayın. O nekömürmüş öyle 1 torbasıyla kışı çıkarabiliyorum. Hele makarna yokmu müthiş. artık et yeme ihtiyacı bile duymuyorum.

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title