Haberler

Btso'nun Dev Projeleri İçin Geri Sayım Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi ve Kirazlıyayla Yaşam Boyu Eğitim Merkezi gibi dev projelerin temellerinin yakın zamanda atılacağını açıkladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi ve Kirazlıyayla Yaşam Boyu Eğitim Merkezi gibi dev projelerin temellerinin yakın zamanda atılacağını açıkladı.

Burkay, odanın Temmuz ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en zor günlerinden birisi olan 15 Temmuz'un birinci yılını geride bıraktıklarını belirterek Bursa iş dünyası olarak o tarihi günü unutmama ve unutturmama konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin sağlam adımlarla güçlü bir geleceğe yürümesinin herkesin ortak temennisi olduğunu ifade eden Burkay, "Yenilenen kabinenin önceki dönemde olduğu gibi reform adımlarını sürdürmesi ve Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırması en büyük beklentimizdir." dedi.

Burkay, dünya ekonomisinin nabzını tutan New York'ta 5. Cadde'ye çok yakın bir konumda Ekonomi Bakanlığı ve TİM'in liderliğinde, Türkiye'nin ikinci Ticaret Merkezi'nde incelemelerde bulunduklarını vurguladı.

Türkiye'de odalar arasında yine öncü bir rol üstlenerek Türkiye Ticaret Merkezinde (TTM) ofisleri bulunan ilk oda olduklarına değinen Burkay, "Bursa iş dünyası temsilcilerimiz, posta kutusu maliyetine ofis sahibi oldular. İnşallah bundan sonra firmalarımızın da destekleriyle Moskova, Londra ve Dubai gibi farklı ülkelerdeki 10 ticaret merkezini Bursa iş dünyamızın hizmetine sunacağız." dedi.

Bursaspor'a kombine desteği

Burkay, Bursa'nın en önemli marka değerlerinden birisi olan Bursaspor'un Paul Le Guen ve teknik ekibiyle yeni başarılara imza atacağına inandığını aktararak yeşil-beyazlı kulübü başarıya ulaştıracak en önemli faktörün taraftarı olduğunu anlattı.

Bursaspor'un yeni hedefleri için mutlaka tribünlerin dolması gerektiğini dile getiren Burkay, şöyle devam etti:

"Bursa iş dünyası olarak odamızın koordinasyonunda iş dünyası kuruluşlarımızın ve özellikle de Ticaret Borsamız ve OSB yönetimlerimizin katkılarıyla yeni sezonda 20 bin kombine ile tribünleri doldurmayı hedefliyoruz. Bu kampanyaya firmalarımızın da katılmasını istiyor, Bursaspor'a yeni sezonda başarılar diliyorum."

Dev projeler gün sayıyor

Burkay, BTSO olarak Bursa ekonomisine değer katan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerine işaret ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Güçlü oda, güçlü üye vizyonuyla gerçekleştirdiğimiz 'BTSO BİZ Projesi' kapsamında hazırladığımız 'BTSO BİZ Kart'ın lansmanını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda 1,5 yıl gibi kısa bir sürede kamulaştırma işlemlerini tamamladığımız Türkiye'nin ileri teknoloji üretim merkezi olacak TEKNOSAB'ın da yakında temelini atıyoruz. Ayrıca odamızın vizyon projeleri arasında yer alan Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi ile Uludağ Kirazlıyayla Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin de inşaatına en kısa sürede start veriyoruz. 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonuyla kentimizi ve ekonomimizi büyüten adımlar atmaya devam edeceğiz."

Başkan Burkay, Bursa iş dünyasının vizyonu ve ortak aklın ürünü olarak gerçekleştirilen projelerin başarısının ülke sınırlarını aştığını bildirdi.

Her yıl 3 bin genci meslek edindiren BUTGEM'in büyük bir başarıya daha imza attığını söyleyen Burkay, şunları kaydetti:

"BUTGEM'in sürdürülebilirlik konusunda gösterdiği başarı, kentimiz için büyük bir kıvanç kaynağı. Milletlerarası Ticaret Odası ve Dünya Odalar Federasyonu tarafından düzenlenen ve 27 ülkeden ticaret ve sanayi odalarının katılımıyla gerçekleştirilen '2017 Dünya Odalar Yarışması'nın en iyi 'Eğitim ve Öğretim Projesi' dalında finale kalan 4 proje arasında yer almayı başardık. Başta değerli dostum ve yönetim kurulu üyemiz Fahrettin Gülener olmak üzere BUTGEM'in hizmet kalitesini sürekli yükselten değerli arkadaşlarıma, BUTGEM çalışanlarına ve kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı İbrahim Burkay Bursaspor New York Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title