Haberler

BEBKA'dan kalkınmaya gençlik aşısı

Güncelleme:

BEBKA'nın genç istihdamını artırmaya yönelik çalışmaları yoğunlaştı. Genel Sekreter M. Zeki Durak, istihdam garantili meslek kursları ve özel buluşmalarla bölgede girişimcilik ekosisteminin güçlendirileceğini ve bu sayede sanayicinin nitelikli personel ihtiyacını karşılamada önemli katkılar sağlanacağını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkımma Ajansı'nın (BEBKA) gelecek dönem faaliyetleri ve planlanan destekleri basın mensupları ile paylaşıldı. BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, Bursa basını ile gerçekleştirilen buluşmada genç istihdamı ile bölgenin girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Ebubekir Günel'in de katıldığı toplantıda Durak, ajansın bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, genç istihdamının desteklenmesi, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında kaynak verimliliğinin artırılması ve kırsal kalkınma konularında önemli çalışmalar yapmakta olduğunu belirtti.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik'i kapsayan TR41 Bölgesi'nde girişimcilik ve proje ekosisteminin oluşturulması için yaptıkları çalışmalarla genç projeciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, "Gençlerin, girişimcilik projelerine daha fazla dahil olmasını hedefliyoruz. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından kalkınma ajanslarımızın 2022-2023 teması da 'genç istihdamı' olarak belirlenmiş durumda. Bu vizyon doğrultusunda gençlerin geleceğimiz olduğu bilinciyle genç istihdamını artırmaya yönelik kapsamlı faaliyetler yapacağız. TR41 Beceri Geliştirme Programı, istihdam garantili mesleki eğitim kursları, mesleki eğitim çalıştayları, genç girişimcilere yönelik yazılım-kodlama programı ve kırsalda istihdamı artırma programımız da bu vizyona hizmet ediyor. Bu yıl tüm Ajansların üzerinde çalışacağı genç istihdamı konusu için yarışmalar, programlar ve kurslar düzenleyeceğiz. Yine önümüzdeki süreçte başlayacağımız BEBKA Gençlik Buluşmaları kapsamında da her üniversitede organizasyonlar gerçekleştirerek gençlerimizi başarılı iş insanları ile bir araya getirecek, gelecekleri için önemli bir fırsat sunacağız. Bu sayede sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması noktasında da katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te kalkınmanın hızlandırılması için strateji oluşturulmasını sağlayan çalıştaylar düzenlediklerini de kaydeden BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, "Ekonomik kalkınma için KOBİ'lerimize teknik desteğin yanı sıra faizsiz kredi desteği de sağlayacağız. Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik kırsal kalkınma mali destek programını da sürdüreceğiz. Bunların yanı sıra Bölgesel Girişim Sermayesi kapsamında girişimcilerimizin fikirlerini hayata geçirmelerinin yolunu açacağız. Bölgenin dinamiklerini ivmelendirecek projeler geliştirenleri destekleyeceğiz" diye konuştu.

Toplantı sonunda basın mensupları, BEBKA'nın Nilüfer'deki yeni hizmet binasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eskişehir gençlik Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title