Haberler

Bayram öncesi geleneksel üretim tel kadayıfa ilgi

Güncelleme:

Bayram öncesi geleneksel üretim tel kadayıfa ilgi Konya'da bakır tepside geleneksel üretim tel kadayıf sofraları tatlandırırken, Ramazan Bayramı öncesinde ilgi görüyor.

Bayram öncesi geleneksel üretim tel kadayıfa ilgi

KONYA - Konya'da bakır tepside geleneksel üretim tel kadayıf sofraları tatlandırırken, Ramazan Bayramı öncesinde ilgi görüyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Konya'da geleneksel yöntemlerle bakır tepside üretilen tel kadayıfa da ilgi arttı. Damak tadına ve bütçeye uygun olan tel kadayıf sofralarda vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Bayram öncesi alışverişe çıkan vatandaşlar da kadayıfçı dükkanlarında yoğunluk oluşturdu. Talebe yetişmeye çalışan esnaf ise uzun mesai harcıyor.

Tarihi Bedesten Çarşısı'nda 40 yıldır bakır tepside tel kadayıf ustalığı yapan Hakan Güvez, "Allah'a şükür işler gayet güzel. Piyasanın durumu belli zaten. Milletin alım gücü biraz düşük ama elimizden geldiği kadar ürünlerimizi hesaplı vermeye çalışıyoruz. Tel kadayıf Ramazan'ın vazgeçilmez tatlısı. Üretimimiz devam ediyor. Yetişebildiğimiz kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. Yıllardan beri yaptığımız gibi aynı işi sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

"Bayram sofralarında isteniyor, iftar sofralarında aranıyor"

Kadayıfın çok doğal bir tatlı olduğunu belirten Hakan Güvez, "Piyasaya göre en ucuz, en hesaplı tatlılardan biri. Gariban tatlısı, millet alıp yiyor. Güzelliğini tartışmamıza bile gerek yok. Hele bir de şerbeti sütle yapılırsa yemeye de derman yetmez. Ablalarımız, bacılarımız yapıyor. Her yemeğin arkasından bir tatlı isteniyor malum. Bayram sofralarında isteniyor, iftar sofralarında aranıyor" ifadelerini kullandı.

Fiyatların cazip olduğunu söyleyen Güvez, "Şu anda 26 lira kilosu. Bunu toplama vuracak olursak 100 liraya, belki 150 liraya mal edilir ama 1 kilo kadayıftan şerbetini yaptığın zaman 3,5 kilo tatlı çıkar. O da bir evin 3-4 günlük tatlı ihtiyacını giderir" şeklinde konuştu.

Tel kadayıf almaya gelen Musa Üzümcü de, "Ben şeker hastasıyım. Tadını ayarlayabilmek için aldım. Hazır alsam olmaz, ben kendime göre yapacağım onun için aldım. Her bayramda da yerim, ayda bir sefer de yerim" dedi.

Hacı Batur ise, "Ramazan'ın yüzü suyu hürmetine, alışkanlık, kültürel geleneklerimizden olduğu için akşamları tatlı olsun diye alıyoruz, yiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title