Haberler

Bahçelievler'de "Ekonomi Buluşmaları" yapıldı

Güncelleme:

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomi Buluşmaları" toplantısı gerçekleştirildi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomi Buluşmaları" toplantısı gerçekleştirildi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "İşsizlik oranımız 14.1 iken şu anda 11.5'e kadar düştü. Yatırımın artması Türkiye'nin sanayiye vermiş olduğu destek neticesinde şu anda ihracatımız rekorlar kırarak devam ediyor" dedi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından "Ekonomi Buluşmaları" programı gerçekleştirildi. Bahçelievler Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya, Bahçelievler sanayici ve iş insanları bir araya geldi. Programa Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır katıldı.

"İhracat rekor kırıyor"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yatırımla birlikte ekonominin büyüdüğü belirterek, "Hepimizin bildiği gibi Dünya 2 yılda çok ciddi bir pandemi süreci yaşadı özellikle bu süreçte yaşanan arz eksikliği lojistikten kaynaklı sıkıntıdan dolayı Dünya ekonomisinde çok ciddi bir 3.1'lik daralma oldu. Türkiye 2020 yılında hepsinin içinden ayrışarak 1.8 büyüyen iki ülkeden Çin ve Türkiye olarak birisi oldu. 2021 yılında da Türkiye büyümesini arttırarak yüzde 11'lik büyümeye yaşayarak bu yılı kapattı. Bu süreçte Türkiye'nin özellikle yatırıma yapmış olduğu esnafımıza ve yatırımcımıza verdiği desteklerle pandemi sürecini en iyi şekilde atlattı. Vermiş olduğumuz kısa çalışma ödenekleri, yatırım kredileriyle; yatırımı arttırarak büyümemizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Türkiye 2021 yılında G20 ülkeleri içinde en çok büyüyen birinci ülke oldu bu bizim için oldukça sevindirici. Bu büyümeyi de gerçekleştirirken pandemi sürecinde hızla düşen kapasite kullanım oranı da yüzde 78.1 yükselerek artış devam etti. Sanayi üretim endeksimiz büyümesini devam ediyor, hizmetteki ciro endeksimiz artarak hızlı bir şekilde büyüyor. İstihdamda salgından dolayı ciddi düşüşler olmuştu 2020 yılının ilk çeyreğinde 25 milyon 300'e kadar düşen istihdamımız bugün gelinen noktada 30 milyona çok rahat ulaştı; artık Türkiye'deki işsizlik sorunu hızla kapanmaktadır. İşsizlik oranımız 14.1 iken şu anda 11.5'e kadar düştü, sevindirici yatırımın getirdiği sonuçlardan birisi. Yatırımın artması Türkiye'nin sanayiye vermiş olduğu destek neticesinde şu anda ihracatımız rekorlar kırarak devam ediyor. Özellikle 2022 yılının ilk 4 ayında ihracatımız geçtiğimiz yıllara oranla hızla yükseldi"ifadelerini kullandı.

"Amacımız yetkiyi vatandaş lehine uygulamak"

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, vatandaşların yanında durduklarını ifade ederek, "Bahçelievler olarak biz işadamlarımız, sanayicilerimize elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz tabii ki takdir edersiniz ki devletin kuralı yönetmeliği var, devletin bakış açısı herkese her yerde eşit adaletli davranmak; futbol maçı gibi sahanın alanı ve kuralları belli ona göre biz uygulama yapıyoruz. Geldiğim 3 yıldır şunun talimatını verdim imar olsun ruhsat olsun; vatandaşa yapacağımız kanunun verdiği yetkiyi maksimum vatandaş lehine uygulamak. Kanunsuz yönetmeliğe aykırı olmadan vatandaşın yanındayız. Tabii ki devletin yanındayız, devletin karı çıkarını gözeteceğiz, vatandaşa da bir zulüm düşüncemiz yok, rızkın onda dokuzu ticaret olduğuna göre bakış açımız ticaret yapanın yanında olmak. Bu neyi getiriyor sizler yatırım yapıp riski satın alıyorsunuz, elinizi taşın altına koyup ihracatlar kuruyorsunuz iş yükünü azaltıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bahçelievler AK Parti İstanbul Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title