Haberler

Ay çiçeğinde destek kararı Sivas'ta sevinçle karşılandı

Güncelleme:

Ay çiçeğinde destek kararı Sivas'ta sevinçle karşılandıSİVAS Sivas'ta yağlık ay çiçeği ekiminin desteklenecek olması sevinçle karşılandı.

Ay çiçeğinde destek kararı Sivas'ta sevinçle karşılandı

SİVAS Sivas'ta yağlık ay çiçeği ekiminin desteklenecek olması sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında yağlık ayçiçeği üretiminin dört ille birlikte Sivas'ın Hafik ilçesinde de desteklenecek olması Sivas'ta sevinçle karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, alınan kararın Sivas açısından sevindirici olduğunu belirtip, "Ülkemizde son yıllarda ay çiçeği yağında sıkıntı olduğu şeklinde algı oluşturulmak istendi. Vatandaşlarımızda yağ kalmayacağı endişesi ile panik yaşadı. Bu yaşanan olaylar bize ay çiçek yağının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun üzerine diğer bölgelere ek olarak 7 bölgede daha havza başı ekimde destek karını açıkladı. Hafik ilçemizde bu bölgelere dahil edildi. Hafik ilçemizde yeni sulama imkanlarının devreye girmesi ile geniş bir alanda sulu tarım yapma imkanı elde edildi. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz içinde büyük kazanç olacaktır. Amacımız ülkemizdeki ay çiçek yağı ve üretiminin de dışa bağımlı olmamak için bu havzalarında üretime açılacak oluşundan dolayı gerçekten mutluyuz. Bizim amacımız Hafik'te ay çiçeği ekimi ile ülkemizin karşı karşıya olduğu sıkıntının hafiflemesidir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamındaki ürünler listesin; Aydın-Efeler, Aydın-Köşk, Aydın- Sultanhisar, Aydın-Yenipazar, Karabük-Eskipazar, Kütahya-Domaniç ve Sivas- Hafik ilçeleri eklendiği bugün duyuruldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sultanhisar Hafik Sivas Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title