Haberler

Avrupa borsaları güne karışık seyirle başladı

Güncelleme:

Avrupa borsaları, güne karışık bir seyirle başladı.

Avrupa borsaları, güne karışık bir seyirle başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,05 azalarak 438,8 puan ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,41 yükselerek 13.683 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,11 azalışla 7.506 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,07 artışla 8.441 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,15 yükselişle 6.538 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,43 primle 22.855 puanda bulunuyor.

Avro/dolar paritesi, önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,2 altında 1,0160 seviyesinde dengelendi.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) temmuz ayı toplantı tutanaklarında, Fed üyelerinin karar almasını da zorlaştıran ekonomik görünümdeki hızlı değişime yapılan vurgu sonrası küresel pay piyasalarının negatif seyrettiğini söyledi.

Avro Bölgesi'nde dün açıklanan büyüme verilerinin beklentilerin altında kaldığını ve İngiltere'de enflasyonun son 40 yılın en hızlı artışını kaydettiğini anımsatan analistler, verilerin ardından son toplantısında 50 baz puanla 27 yılın en hızlı faiz artırımına başvuran İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) daha da şahinleşeceğine yönelik endişelerin arttığını kaydetti.

Analistler, bu kapsamda bugün açıklanacak Avro Bölgesi'nin enflasyon verisinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirterek, merkez bankaları yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yakından takip edileceğini bildirdi.

Avro Bölgesi'nde haziranda yüzde 8,6 ile kayıtların tutulduğu 1997'den bu yana en yüksek seviyeye çıkan yıllık enflasyonun, temmuzda yüzde 8,9 ile rekor tazelemesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya İspanya Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title