Haberler

ASO Başkanı Özdebir: "Nefes Kredisi 10 milyon liranın altında cirosu olan firmalara gerçekten nefes aldıracak"

Güncelleme:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Nefes Kredisi Paketi'nin 10 milyon liranın altında cirosu bulunan firmalara nefes aldıracağını bildirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Nefes Kredisi Paketi'nin 10 milyon liranın altında cirosu bulunan firmalara nefes aldıracağını bildirdi.

Özdebir, AA muhabirine, detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan Nefes Kredi Paketi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sanayi sektörünün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde ülkenin büyümesini sırtladığını belirten Özdebir, bunu da borcunu borçla büyüterek yaptığını söyledi.

Özdebir, işletmelerin artık borçlanmada limitlere dayandığını ifade ederek, Merkez Bankasının sıkı para politikasının etkilerinin de piyasalarda görülmeye başlanmasıyla finansmana erişimde zorlanıldığını dile getirdi.

Bu süreçte Kredi Garanti Fonunun (KGF) devreye girmesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı, TOBB ile odalar ve borsaların birlikte Nefes Kredisi'ni hayata geçireceğine dikkati çeken Özdebir, "Nefes Kredisi 10 milyon liranın altında cirosu olan firmalara gerçekten nefes aldıracak bir kredi olarak görünüyor. Gönlümüz isterdi ki faiz oranları daha da düşük olsun. Bankalarımız çok büyük fedakarlık yapıyorlar. Büyük kısmını KGF üstleniyor. TOBB da elindeki nakitleri bankalara daha düşük faizle vererek bankaların verdiği bu yüzde 17,5 faizli kredinin sübvansiyonuna katkıda bulunuyor. Bu anlamda güzel bir adım." diye konuştu.

"İşletmelere derman olacak"

ASO olarak firmalara yönelik faizsiz kredi modeli önerisi üzerinde çalıştıklarını ve bu modelin tam da böyle bir dönemde devreye sokulabileceğini vurgulayan Özdebir, şunları kaydetti:

"Sanayinin yoluna, borcunu borçla büyüterek değil, borcunu azaltarak devam etmesi için de çalışmaların yapılması lazım. Şu anda Nefes Kredisi birçok küçük işletmemizin sorunlarına bir nebze olsun derman olacak. Aşılamanın da sonuçlarının alınmasıyla ağustos-eylül ayları gibi piyasalar da normal hale gelip düzgün çalışmaya başlar. Hizmet sektörü de açılır diye tahmin ediyoruz. Bu süreçle birlikte Türkiye büyümeye başlar. Firmalarımız da o güne kadar hayatlarını idame ettirip, çalışanlarını kaybetmeden işlerini sürdürülebilir. Türkiye'nin büyümesi ve yüksek katma değerli üretimin sağlanması için mevcut işletmelerimizi korumamız lazım. Kriz dönemlerinde kaybettiğimiz her firma, ülkenin üretim gücünden, üretimdeki kurumsal hafızasından kayıp anlamına gelen gerçek bir yıkımdır. Bu süreci atlatmak için uygulamaya alınan bu finansman düzenlemesinin hepsini destekliyoruz."

Nurettin Özdebir, TBMM'de görüşmeleri devam eden yapılandırma düzenlemesine ilişkin de talepleri olduğunu belirterek, düzenlemedeki oranların düşürülmesini, ödeme sürecinin yılbaşından itibaren başlamasını ve taksit sayısının bir ay prim bir ay vergi ödemeleri olmak üzere 24 ay olarak uygulanmasını istedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title