Haberler

Arınç ve Olpak, Müsiad Binasını Hizmete Açtı

MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından yaptırılan yeni hizmet binası; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın katılımı ile hizmete açıldı.

MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından yaptırılan yeni hizmet binası; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın katılımı ile hizmete açıldı.

Açılış töreninde Vali Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti'li yöneticiler, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılışın yapılmasının ardından binada inceleme yapıldı. Daha sonra çok amaçlı salondaki törene geçildi. Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç, "MÜSİAD'ın geliştirdiği konsept bina projesinin ilk örneğini İnegöl'de açmanın gururunu yaşıyoruz. Açılışını az önce dualarla yaptığımız bu yeni binamızın toplantı salonları, modern ofisleri ve sosyal aktivite alanlarıyla İnegöl'de iş hayatının fikir mutfağı olacağına inanıyoruz. Çağdaş dünyada sivil toplum kuruluşları toplumla devlet arasında çok önemli köprü vazifesi görmektedir. Biz MÜSİAD olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar toplumun ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi sorunlarını tespit edip bunları çözüm önerileriyle beraber hükümetlerimize ilettik. İnegöl MÜSİAD olarak İnegöl'ün her derdi ile dertlendik ve çözüm bulmak için kafa yorduk. Genel İdare Kurullarında İnegöl'ün tüm sorunlarını değerli bakanlarımıza aktarma fırsatı buldum. İnegöl Gümrük Müdürlüğü'nün kuruluşu, İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu'nun kurulması, 100 milyon dolarlık mobilya kent projesinin başlatılması gibi pek çok konuda ilk kıvılcımları yönetim kurullarımızdaki fikir tartışmalarından ortaya çıktı. Türkiye'nin 2013 vizyonuna inanıyoruz. Biz iş dünyası olarak bu hedefi yakalamak ve hatta aşmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu hedefler 500 milyar dolar ihracat, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer almak. Bir ülkenin imalata ve ihracata verdiği değer çok önemlidir" dedi.

"MOBİLYA SEKTÖRÜ İNEGÖL'ÜN DİNAMOSUDUR"

İnegöl'ün Türkiye mobilya sektörünün merkezi olduğunu söyleyen Güleç, "Mobilya sektörü de İnegöl'ün dinamosudur. Dünyada tanınan, tercih edilen ve saygın bir 'Türk Mobilyası' markası oluşturmaya çalışıyoruz. İnegöl'ün önderliğinde Türkiye'nin mobilyasını dünya markası yapmayı hedefledik. Bunun için dünyadaki fuarları ve yeni trendleri takip ediyoruz. İnegöl artık mobilyada tasarımın, Ar-Ge yatırımlarının, üretiminde yüksek kalite standartlarının, uzmanlaşmanın, istikrar ve inovasyonunun önemini çoktan kavradı ve sektöre öncülük yapmaya başladı" diye konuştu.

"NAVLUN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR"

İhracatta rekabet gücünün artması için navlun desteğine ihtiyacın olduğuna işaret eden Güleç, "50 ve üzeri işçi çalıştıran üretici firmalara değişik yasalarla getirilen bazı ilave yükümlülükleri gözden geçirmekte fayda var. Çünkü maliyetlerimiz çok yüksek ve dış ticarette rekabet şansımızı zorluyor. Özellikle mobilya sektörü vadeli dönmektedir. Ödemeler çekle yapılmaktadır. Çek Avrupa'nın tersine kredi aracı olarak kullanılmaktadır. Ancak son çek yasasıyla iş dünyasının

çeke güveni azalmıştır. Bu konuda mali risk sigortası sisteminin devreye alınmasını talep ediyoruz. Aldığımız çekleri sigortalatmamız gerek. Son olarak mobilya üretiminin ağır ve tehlikeli iş yeri kapsamından çıkartılmasını istiyoruz" dedi.

AHMET GÜLEÇ'E TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnegöllü sanayici ve iş adamları gerçekten çok heyecanlı, dinamik ve gelecek adına çok ümit var. 7-8 yıl önce 20 milyon doları bulmayan mobilya ihracat rakamları bu gün 200 milyon dolarları geçtiyse, biz bunun milyar dolarları da göreceğini biliyoruz. Bu noktada iş adamlarımızın büyük bir arayışları var. Bu binada inanıyorum ki, hedeflediğimiz milyar dolarlara ulaşma, İnegölümüzün, Bursamızın ve ülkemizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında önemli bir aracı olacaktır. Ahmet Güleç arkadaşımız, bu binanın yapımında büyük önderlik yaptı. Başbakan Yardımcımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"İNEGÖL SİZİ SEVİYOR"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "Başbakan Yardımcımız, İnegöl sizi çok seviyor. Açılışlarımızda ve büyük mecralarda bizimle beraber oluyorsunuz. Bu konuda teşekkür ediyoruz. Yapacağımız çok şey var. Yapılacak çalışmalarda bize destek vereceğinize inanıyorum" dedi.

BURSA'NIN EN BÜYÜK İLÇESİ

Bursa'nın en büyük ilçesinin İnegöl olduğuna işaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, "Türkiye'nin de 40'ncı büyük kenti ve üç bin yıllık bir geçmişe sahip. Böyle bakıldığında geçmişten gelen canlılığın bu günde ileriye doğru pozitif bir şekilde arttığını memnuniyetle görüyoruz. Ağırlıklı olarak bakıldığında Kafkas ve Balkan göçmenlerimizin temiz kalpliliği, çalışkanlıkları, barıştan ve huzurdan yana olan sağlam karakterleri, hem İnegöl hem de ülkemiz açısından büyük bir zenginlik. Osmanlı döneminde Aynagöl olarak adlandırılan bu güzel ilçemizi geçmiş medeniyetler süresince de önemli bir merkez olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle güzel bir yerde olan MÜSİAD İnegöl şubemizin yeni binasıyla, MÜSİAD'ın parlayan yıldızlarından biri olarak devam edeceğini ifade etmek istiyorum. Yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"ÜYELERİMİZİN SAYISI 6 BİN 500'Ü AŞTI"

Anadolu insanını tek bir çatı altında birleştirmeye, ortak projelerine imkan buldurmaya gayret ettiklerini ifade eden Olpak, "Bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması yönünde de ülkemizde gayret sarf ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu güne kadar 22 yıllık çalışma süremizin içerisinde belirli bir bölgeyi temsil etmek gibi kısır bir hedefe hiç bir zaman odaklanmadık. Sermayeyi olabildiğince dengeli yaymak ve topraklarımızdan olabildiği kadar fazla girişimciyi çıkartmak, bizim temel hedeflerimizden oldu. Üyelerimizin sayısı 6 bin 500'ü aştı. Üyelerimizin sahip olduğu firma sayısı da 15 binin üzerinde. Faaliyetlerimizi ülkemizin her bir tarafına ve dış ülkelere yaymak ve geliştirmek istiyoruz. Şube ve temsilciliklerle 53 noktada, yurt dışında da 49 ülkede 129 noktada faaliyet gösteriyoruz. MÜSİAD temsilcilikleri oluşturma kararını da bu yıl içerisinde aldık. İlk temsilcimizi Washington'da göreve başlattık. Bundan sonraki AB'nin siyasi merkezi durumunda olan Brüksel'de, sonrasında Ortadoğu da anlamlı nokta olan Cidde, afrika birliğinin merkezi olan Addis Ababa, uzak doğu da göz ardı edemeyeceğimiz Pekin, kısmet olursa inşallah Moskova temsilcilikleri ile devam edeceğiz. Ülkemizin ilerisine baktığımızda yeni bir ekonomik değişime ihtiyacı olduğunu ifade etmek isterim. İş adamları olarak, geldiğimiz noktayı takdirle karşılıyoruz. Buna katkı sağlayanlara teşekkür ederiz. Bu başarının önemli temelini pozitif siyasi istikrar sağladı" diye konuştu.

"2023 ÜLKENİN HEDEFİ HALİNE GELMİŞTİR"

2023 hedefinden bahseden Olpak, "Bu hedef, başlangıçta siyasi iktidarın ortaya koyduğu bir hedefti. Bu hedef kamuoyu tarafından çok ciddi bir şekilde benimsenmiş, sadece iktidarın bir hedefi olmaktan çıkıp, ülkenin hedefi haline gelmiştir. Kişi başına düşen milli gelir 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkmıştı. Ancak 10 bin dolardan 25 bin dolara zıplamanın zorluğu, 3 bin dolardan 10 bin dolara zıplamanın zorluğundan daha fazladır. Yüksek teknolojiyi kullanarak bu hedefe ulaşabiliriz. Bu da eğitimden geçiyor" ifadelerini kullandı.

"İNEGÖL HER GÜN BİR BAŞARIYI KONUŞAN MEMLEKET"

Vali Şahabettin Harput da, "İnegöl; gerçekten hem kendisi hem Bursa adına her gün yeni bir başarıyı konuşan, her gün yeni bir başarıya ulaşan, çalışkan, vatansever insanların olduğu bir memleket. Görev yaptığım süre içerisinde gün geçmiyor ki İnegöl'de bir yeni hizmete imza atmış olmayalım. Yapılan çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Yeryüzünün her tarafında varlığımızı sürdürmek istiyorsak, izimizi, adımızı, değerlerimizi oralara taşımak istiyorsak, güçlünün haklı sayıldığı günümüz dünyasında, haklının güçlü olmasını sağlayacaksak, işte bu buralardan geçiyor. MÜSİAD'ın yeni binasının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Güzel bir bina olmuş. Titizlikle hazırlanmış bir bina. Faydalı hizmetler yapılıyor. MÜSİAD İnegöl şubesi 16'ncı gelen kurulunu yapıyor. Genel merkezi 23 yıl önce kurulan MÜSİAD'ın ardından kısa bir süre sonra İnegöl şubesi hizmete açılmış. Ahmet Güleç ve önceki başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2071 HEDEFİ

Arınç, millet için siyaset yaptıklarını vurgulayarak, "Kendimiz ve çevremiz için değil, topyekun vatandaş için siyaset yapıyoruz. Biz korkmadan cesurca siyaset yapıyoruz. Pek çok hatamız var ama hedefimizi sağlam ortaya koyduk. Dirençli bir şekilde durarak doğru siyaset yaptık. Zamanında bizim üzerimize gelenler, bizi yıkmak için ellerinden geleni yapanlar şimdi sürünüyor" dedi.

Meclis'te çok konuşan ancak bir icraat göstermeyen vekiller bulunduğunu söyleyen Arınç, Ömer Seyfettin'in "Kızıl Elma Neresi?" adlı kitabından örnekler vererek, "Kızıl Elma'da anlatılanların felsefesi bizim felsefemiz olmalıdır. 'Kızıl elma neresi?' eserinde olduğu gibi biz de hedeflerimizi büyük koyduk. Sadece bugünü düşünen ve yaşayan kişiler değiliz. Sadece geçmişi düşünsek bugünün Türkiye'sini hazırlayamazdık. Bizi yetiştirenler gelecek için hazırladı. Şimdiki hedefimiz 2023. Her şey hayal ile başlar. Maraton koşusu 42 kilometredir. İlk adımı atmazsan 42 kilometreyi bitirmek mümkün olmaz. Peki ne olacak 2023'te? Türkiye'de toplumsal barış daha güçlü olacak. Türkiye Saygın bir ülke olacak. O gün Avrupa'da ekonomide ilk olacağız. Dünya ekonomisinde ilk 5'te olmak için çalışacağız. 2023 yetmedi, arkadan 2071 çıktı. Bizler göremeyeceğiz ama inşallah torunlarımız görecek o günü. Anadolu'nun kilidi 1071'de açıldıysa, 2071'de ona benzer güzel şeyler olacak. Bizim hükümet olarak bir iz bırakmamız lazım. Salyangoz bile geçtiği yerde iz bırakır. Biz de yaptığımız eserlerle iz bırakacağız. Eski siyasetçileri de biliyoruz. Öyle siyasetçiler var ki şimdi bebelere masal anlatıyor. Çok konuşuyor ancak bir şey anlamıyorsunuz. Çok konuşup da lafları boşa giden siyasetçileri de tanıyorum. Ancak buna rağmen bazıları da çıkıp dobra dobra konuşuyor. Omurgalı olmak lazım. Necip Fazıl der ki; 'Bir kişinin konuşmasını sevdiğin zaman alkışlayacaksın, sevmediysen yuhalayacaksın, ortada durmak yok'. Tepkini göstereceksin" diye konuştu. Arınç'ın bu sözleri, tüm katılımcılardan alkış aldı. Bunun üzerine Arınç, "Kendim için bir şey istiyorsam, namerdim. Bunu hatırlatmak için söylemedim bunu. Leb demeden leblebiyi anlıyor İnegöllüler. Bu kadar başarılı olan insanlar, aslında hiç bir şeyi konuşmadan da her şeyi anlayabilirdi" dedi.

"İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

İstikrarın önemine değinen Arınç, "Menfide istikrar mümkün olabilir. Geçmişte Türkiye'nin yaşadığı böyle bir şey. Pozitif istikrar dediğimiz partinin tek başına iktidar sürdürmesi değil. Çok partiler de olabilir, önemli olan tüm kurumların ahenk içinde çalışması her şeyin normalleşmesi ve demokratik kuralların genel geçer kurallar haline gelmesidir. Türkiye, yıllardır aradı bu istikrarı. Türkiye 1950'den beri arıyor bu istikrarı, ancak 10 yıldır bunu buldu. Siyasi istikrar, toplumsal istikrar ekonomiyi güçlendirecektir. Ekonomide büyümeyi getirecektir. Ekonomi, istikrar kötüyse siyasette de kötülük vardır. Türkiye bugün için de yarın için de istikrarını koruyacak tedbirleri mutlaka almalıdır. İnsanların birbirine sevgiyle kucaklaşarak bir araya gelmesinin, bir arada olmasının tedbirlerini çarelerini bulmak zorundayız. Son 30 yıldır Türkiye'yi meşgul eden, 100 milyarlar ötesinde maddi kayba sebep olan terör belası var. Onların anlayacakları dilden mücadele ediyoruz" diye konuştu.

TERÖR SORUNU

Hükümet olarak terörün bitmesi için bütün imkanların seferber edildiğine vurgu yapan Bülent Arınç, şöyle devam etti:

"Tüm imkanları, tedbirleri, insansız hava araçları gibi milyarlık harcamaları yapıyoruz. Sadece bir şehidimizin haberi gelmesin, yeniden acı günler yaşamayalım diye harcama yapıyoruz. Bir şekilde devam ediyor, bazen içeriden bazen dışarıdan. Gözyaşı döktüren eylemler devam ediyor. Her eylemden sonra 'son olsun' diye dua ediyoruz. Sonu bir türlü gelmiyor. Terörün sebepleri üzerinde yoğunlaşmamız lazım, kan dökücü terörün bir şekilde sona erdirilmesi için siyasi ve toplumsal çarelere başvurmamız lazım. Son günlerde bir takım görüşmelerin yapıldığı söyleniyor, biliniyor ben de bazı şeyler biliyorum. İmkansa bu imkanı kullanmak lazım, destek olmak lazım. Terörü bitirecek, örgüte silah bıraktıracak başka tedbirlerle eylem yapamaz hale geleceklerse buna destek olmamız lazım. Bu sürecin başarılı sonuca ulaşacağından çok şükür ümitliyim. Ne olur hangi siyasi görüşte olursanız olun, terör meselesini kökünden sökecek her türlü çareye başvurmamız ve desteklememiz gerekiyor. Çalışmalarımıza güven duyunuz; mahcup edecek, yüzünüzü kızartacak hiç bir şey yapamayacağız. Gözyaşlarının ve kanın daha fazla dökülmemesi için hangi parti olursa olsun bu sürece destek veren kazanacaktır."

"'NE YAPACAKSANIZ YAPIP BUNU BİTİRİN, ARTIK AĞLAMAK İSTEMİYORUZ' SÖZLERİ BİZE EMANETTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere destek vermesi konusunda görüşlerini açıklayan Bülent Arınç, "Ana muhalefet partisinin sayın genel başkanı da hangi amaçla da söylediğini bilmiyorum, kalbini yarıp bakamam; 'bu süreç şanstır' demiş. İştirak ediyorum. Türkiye için bir şans olabilecek girişiminde hükümete destek olun, kötüler engellersiniz, halk bunun hesabını sizden sorar. Her şehit cenazesi kalktığında kadınların, çocukların elinize yapışarak, 'Ne yapacaksanız yapıp bunu bitirin, artık ağlamak istemiyoruz' sözleri bize bir emanettir. Doğru bildiğimiz fayda bildiğimiz her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Size güveniyoruz siz de bize güvenin. Yanlış yapabiliriz, Allah bizi büyük hatalardan korusun" dedi.

"İNEGÖL'ÜN BAŞARILARI ARTARAK DEVAM EDECEK"

"İnegöl, ilçelerden bir ilçe değildir" diyen Arınç, "Çok şükür çalışkan, müteşebbis, üreten, birbiri ile aralarındaki ilişkileri en güzel noktada tutan insanları ile her gün gelişen İnegölümüz için çok söylenecek söz var. İnegöl'ün şüphesiz en başarılı sektörlerinden birisi mobilyadır. Mobilyası dünyaya tanınmıştır. Çok yakında merkez nüfusu 200 binlere, genel nüfusu 300 binlere yaklaşan noktaya da gelecek. Bu yüzden İnegöl'de böyle bir MÜSİAD çalışmasının Türkiye'de gıptayla izlendiğini biliyorum. İnegöl bir çizgi tutturdu. Trend yukarıya doğru, hiç böyle kırılmadı. İnegöl'ün başarıları artarak devam edecek. Bizde bunları övünerek söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, 27 yeni üyeye, Arınç tarafından MÜSİAD rozetleri takıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bülent Arınç Nail Olpak Türkiye İnegöl Ekonomi Haberler

title