Haberler

Serada 40 dereceye yaklaşan sıcaklıkta domates hasadı

Güncelleme:

Serada 40 dereceye yaklaşan sıcaklıkta domates hasadı Güneşten az etkilenmek için güneş doğmadan işe başlıyorlar Türkiye'nin en önemli örtü altı sebze üretim merkezi Antalya'da, çiftçiler 40 dereceye yaklaşan sıcaklığa rağmen sera içinde domates hasadı yapıyor.

Serada 40 dereceye yaklaşan sıcaklıkta domates hasadı

Güneşten az etkilenmek için güneş doğmadan işe başlıyorlar

ANTALYA - Türkiye'nin en önemli örtü altı sebze üretim merkezi Antalya'da, çiftçiler 40 dereceye yaklaşan sıcaklığa rağmen sera içinde domates hasadı yapıyor.

Türkiye'nin örtü altı üretim üssü Antalya'da, yılbaşında toprakla buluşan domateslerin ilk hasadı başladı. Hava sıcaklığın yükselmeye başladığı kentte üretici, güneşten etkilenmemek için sabah saat 06.00'da sera içine giriyor. Öğle saatine kadar üretici, dalından tek tek kopardığı domatesleri birer birer kasalara itina ile diziyor. Kasalanan domatesler kamyonete yüklenerek Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nin yolunu tutuyor.

"Fiyattan memnunuz"

Domates hasadı yapan kadın üretici Ümmü Dalaman, ocak ayında ekimini yaptığı domatesin ilk hasadını yapmaya başladığını bildirdi. 3 dönümlük serada pembe domates yetiştirdiğini dile getiren Dalaman, "Bu yıl maliyetlerimiz biraz yüksek ama domates fiyatlarından da memnunuz. Bu rakamların altına düşmezse iyidir. Haziran ayının sona kadar hasadımız devam eder. Daha sonra sökeriz ve Ağustos ayının ortasına doğru yeni dikimlerimizi yaparız. Bir ay süre ile toprak dinlenir" dedi.

"Maliyetimizi yüksek"

Bu yıl domatesin fiyatının yüksek olmasının nedeninin ürünün az olmasına bağlayan Dalaman, "Bu yıl aşırı yağmur ve soğuktan çiçekler açamadı. Sebze büyüyemedi. Bu yıl domates düşük oldu o nedenle fiyat yüksek oldu çünkü domates yoktu. Şuan 40 derece sıcaklı vardır serada, sabah 06.00 gibi girdik ve daha dışarı çıkamadık. Her yıl mayıs ayında fiyat biraz yüksek olur ama sonrasında düşüşe geçer. Biz düşmesini istemiyoruz çünkü maliyetimiz çok yüksek" diye konuştu.

"Hava çok sıcak"

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi ve aynı zamanda domates üreticisi Derya Dalaman, "Çocukluğumdan beri çiftçilikle uğraşıyorum, bu işin içindeyim. Pandemi zamanında tarım sektörünün bitmeyeceğini anladım ve bu sektörün devamlılığını gördüm o nedenle ziraat fakültesini seçtim. Modern tarıma yönelmek istiyorum. İleride aileme daha çok yardımcı olmayı hedefliyorum. Hava çok sıcak ve domates topladık. Fiyatlarımız ama maliyetlerde yükseldi. Bu fiyatlar normal" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title