Haberler

AKO Akü Ar-Ge'de hız kesmiyor

Güncelleme:

AKO Akü, Çankırı'da tank ve zırhlı araçlar için küresel rekabete uygun teknolojiye sahip en güncel D7 tipi akü üretimine başladı.

AKO Akü açıklamasına göre, marka, Türkiye savunma sanayisi ve NATO'nun yanı sıra tüm dünyanın tedarikçisi olmayı hedefliyor. Türkiye'nin ve dünyanın savunma sanayisinde kullanılacak D7 tipi aküleri Çankırı'da üretmeye başlayan AKO Akü, önceliğini Türk savunma sanayisi olarak belirledi. Ardından NATO ve tüm dünyanın tercih edilen tedarikçisi olmayı hedefleyen marka, 3 yıllık Ar-Ge çalışmaları sayesinde "Dünyadaki en iyilerden" olduğu kabul edilen ürünlerin performans özelliklerini "daha hafif ve daha güvenli" seviyeye taşımayı başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, AKO Grup'un güçlü finans ve vizyonu sayesinde gerçekleştirilen maliyetli çalışmanın; uzman Ar-Ge üretim ve bakım ekiplerinin 3 yıllık yoğun mesaisi sonucu başarıldığını vurguladı.

Büyükkalender, "Türkiye'de şu an için sadece AKO Akü'de bulunan 'Matrix Press ve Kaizen Tüneli' teknolojisiyle küresel bazda elde edeceğimiz rekabet ile ülkemizi bu alanda başarıyla temsil etmeyi hedefliyoruz. İlk prototipi 2018 yılında yapılan aküler, deneme ve test çalışmalarını 2021 sonuna kadar sürdürdü." ifadelerini kullandı.

Nisan ayında üretim hatlarında seri üretilmeye başlanan D7 tipi akülerin, ilk etapta sulu, sonrasında AGM ve Jel olarak planlandığına işaret eden Büyükkalender "AGM ve Jel tipleri ise 2023 yılı sonunda hazır olacak. Hedefimiz D7 ürününde önce NATO'nun sonrasında tüm dünyanın tercih edilen tedarikçisi olmak. Önceliğimiz ise Türkiye savunma sanayisine ve Türk ordusuna bu akülerin yerli ve milli tedarikini sağlayarak ürün avantajlarının kendi ülkemizde yaşanması olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"D7 Tank Aküsü, uç sıcaklıklarda çalışabilme kabiliyetine sahip"

Hulki Büyükkalender, 2020 Ar-Ge 250 araştırmasında Türkiye'de akü sektörü şirketleri arasında ilk sırada yer alan AKO Akü'nün 2019 sıralamasında da sektöründe en çok Ar-Ge yatırımı yapan şirket olduğunu hatırlattı.

Ürünün en büyük özelliğinin, aküyü oluşturan plakaların hem ızgaraları hem de aktif malzemesinin Türkiye'de sadece AKO Akü de bulunan proseslerden geçmekte olduğunu belirten Büyükkalender, "Benzer prosesler ABD ve Kore'deki birkaç firmada daha mevcut olsa da Türk mühendislerin üzerinde uzun yıllardır çalışarak gerçekleştirdiği dizaynlara ve ekipman modifikasyonlarına göre üretiliyor. Hem pozitif hem negatif plakalarında kullanılan Matrix Press teknolojisi Türkiye için bir ilk. D7 Tank Aküsü, ağır titreşimlere, darbelere ve uç sıcaklıklarda çalışabilme kabiliyetine sahip." ifadelerini kullandı.

Büyükkalender, hedeflerinin küresel rekabette teknoloji farkı ile maliyetleri aşağıya çekip, Türkiye'ye döviz kazandırmak olduğunun altını çizdi.

AKO Akü'nün Avrupa ve dünya rekabetinde hem ölçek hem de performans katkısı ile pazar payını büyütmek istediklerini aktaran Büyükkalender, Avrupa ve ABD de dahil olmak üzere, 86 farklı ülkeye ihracat yapan AKO Akü'nün bu yıl üretim kapasitesini 3 milyon 500 bin adetten 5 milyona çıkaracağı bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Çankırı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title