Haberler

13. Avrasya Medya Forumu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 13'üncü Avrasya Medya Forumu'nda dünyanın önemli konularının konuşulacağını belirterek, "Sunduğum '21. Yüzyıl Dünya Manifestosu'nun amacı, savaşların sonlandırılmasıdır.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 13'üncü Avrasya Medya Forumu'nda dünyanın önemli konularının konuşulacağını belirterek, "Sunduğum '21. Yüzyıl Dünya Manifestosu'nun amacı, savaşların sonlandırılmasıdır. Küresel problemleri düşünüp, tartışmak, çözüm yolları bulmak ilk hedefimizdir" ifadesini kullandı.

Rixos President Hotel'de gerçekleştirilen,13'üncü Avrasya Medya Forumu'nun ikinci gününde açılış konuşmasını, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in yapması bekleniyordu. Ancak, Nazarbayev'in foruma katılamaması nedeniyle aynı zamanda Kazakistan Başbakanı Karim Masimov'un yardımcısı ve Avrasya Medya Forumu Organize Komitesi Başkanı da olan kızı Dariga Nazarbayeva babasının konuşma metnini okudu.

Dariga Nazarbayeva, babasının şu görüşlerini aktardı:

"Avrasya Medya Forumu'nda, dünyanın önemli konuları konuşulacak. Yeni bir dünyaya, yeni bir devre dik durarak yürümemiz, kendimize bağlıdır. Sunduğum '21. Yüzyıl Dünya Manifestosu'nun amacı, savaşların sonlandırılmasıdır. Küresel problemleri düşünüp, tartışmak, çözüm yolları bulmak ilk hedefimizdir. Forumun neticelerinin, sizin yeni görüş ve girişimlerinizin, dünya iletişim ve küresel diyaloğuna katkı sağlayacağına inanıyorum. Tüm katılımcılara verimli çalışmalar ve başarılar dilerim."

İngiltere'nin AB'den ayrılması

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw da Avrupa'da ortak para birimi olarak avro kullanılmasının, bölgede yaşanan krizin nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Straw, İngiltere'nin AB'den ayrılması konusuna değinerek, bu durumun ülkelerinde ortak para birimi kullanılmasını engelleyeceğini düşünmediğini dile getirdi.

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise eğitim konusunda Kazakistan'dan aldıkları destekleri hatırlatarak, katkıların ülkelerine çok fayda sağladığını belirtti.

Karzai, forumun katılımcılar için verimli olacağının altını çizerek, mevcut sorunlara ilişkin yeni çözümler bulunacağına dikkati çekti. Forumun dünya için önemine işaret eden Karzai, siddet, terör ve nükleerden uzak, silahsız ve özgür bir hayat için bir araya geldiklerini kaydetti.

Öte yandan forumun üçüncü gününe Avrasya Ekonomik Komisyonu (AEK) Ekonomik ve Mali Politikalar Bakanı Timur Suleymenov ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrissov'un katılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Afganistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Kazakistan Avrasya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title