Haberler

Ekonomi Muhabirleri Derneği Akdeniz Haber Ağı Projesi

Ekonomi Muhabirleri Derneği (emd) İzmir Şubesinin Yürüttüğü Akdeniz Haber Ağı Projesi, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Düzenlenen 'Yaza Merhaba Kokteyli'nde Tanıtıldı

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesinin yürüttüğü Akdeniz Haber Ağı Projesi, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yaza Merhaba Kokteyli'nde tanıtıldı. EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Albay, toplantıda yaptığı konuşmada, genel merkezi Ankara'da bulunan derneğin, üyelerinin sorunlarına çözüm bulmak, mesleğin gelişimini sağlamak amacıyla yola çıktığını belirterek, son dönemde sektörde en büyük sıkıntının işsizlik olduğunu söyledi.

İzmir'de ulusal boyutta bir gazete çıkarabilecek sayıda işsiz gazetecinin bulunduğunu belirten Albay, 'Şu günlerde en büyük korkumuz işsiz gazeteciler kervanına yeni arkadaşlarımızın katılması. Bu konuda geçen hafta kötü haberler aldık' dedi.

İşsiz gazetecilere iş alanı yaratmak ve düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalan gazetecilere ek gelir sağlamak amacıyla projeler hazırladıklarını kaydeden Albay, tekrar yapılmasına karar verilen İzmir İktisat Kongresi kapsamında geçici bir haber ajansının kurulmasını önerdiklerini ifade etti. Albay, derneğin yürüttüğü Akdeniz Haber Ağı Projesi hakkında da şu bilgileri verdi:

'Projemiz Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkelerde, İzmir gibi geçimini limanlarından sağlayan kentlerin daha fazla işbirliği yapmasını öngörüyor. Bu kentlerdeki gazetecilerin, bir internet sitesi üzerinden haberleriyle bir araya getirilmesini amaçlıyoruz. Bir nevi ajans niteliğinde çalışacak bu sitede, Akdeniz ana teması kapsamında ekonomi, çevre, kültür, sanat, denizcilik gibi alanlarda haberler yayınlanacak.

Bu kentlerde çıkan yerel, bölgesel veya ulusal gazete, dergi ve internet sitelerinde yayınlanan Akdeniz haberlerini bu siteye taşımak istiyoruz. Böylelikle siteye giren bir kişi Akdeniz'in gündeminin ne olduğuna yönelik bilgi sahibi olma fırsatına erişecek. 'www.pressmed.net' alan adı üzerindeki tasarım çalışmaları ve Akdeniz Haber Ağı'nın kurumsal imaj çalışmaları devam ediyor. Tamamını derneğimizin kısıtlı olanaklarıyla karşılamaya çalıştığımız proje kapsamında İzmir'de birçok kurumdan destek alıyoruz.'

Albay, projeye Mısır, Fas, Tunus ve Ürdün ile Yunanistan ve İspanya'dan çeşitli gazetecilik örgütlerinin destek verdiğini belirterek, projenin istenen sonuca ulaşması için tam zamanlı çalışacak gazetecilerin istihdam edilmesinin gerektiğini, bunun da Akdeniz vizyonuna sahip kurumlar ve firmalardan alınacak reklam desteğine bağlı olduğunu kaydetti.

- 'AKDENİZ'E KAN DÖKÜLDÜ'-

'Pressmed.net'in Akdeniz'de barışı ve dostluğu geliştirmeyi amaçlayan bir proje olduğunu dile getiren Albay, 'Ancak geçen hafta Akdeniz'in beyaz köpüklü sularına kan döküldü. Bu tüm Akdenizlileri olduğu gibi eminim, pek çok İsrailli'yi de üzdü. Bu eylemin gerçekleşmesine neden olanları tüm öfke duygularımızla kınıyoruz. Pressmed.net'in en çok da insan öldüren zihniyetin Akdeniz'in sularına gömülmesi, insanı yaşatan ve dost kılan zihniyetin ise yeşermesi için mücadele vereceğinden emin olmanızı istiyoruz' diye konuştu.

EMD Genel Başkanı Özlem Doğaner de, derneğin köklü bir geçmişe sahip olduğuna dikkati çekerek, İzmir şubesinin yürüttüğü projenin tüm Türkiye'deki ekonomi gazetecilerinin projesi olduğunu söyledi.

Etkinlikte EMD İzmir Şubesi'nin önceki dönem yönetim kurulu üyelerine, yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket sunuldu. Eski şube başkanı Sedat Alp, plaketi başkan Albay'dan aldı.

EMD Yaza Merhaba Kokteyli, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan grubun müzik dinletisiyle sona erdi.

Etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Ticaret Borsası ve VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Halit Kaya, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk, İzmir Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Timuroğlu, ihracatçı birlikleri başkanları, çok sayıda işadamı, akademisyen ve gazeteci katıldı.

(UFK-BAH-YIL) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title