Haberler

"Genç Ticaret Elçileri" ödüllerini aldı

Güncelleme:

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi ile İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenciler Derneği tarafından "Genç Ticaret Elçileri Konya" 1. sunum yarışması düzenledi.

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi ile İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenciler Derneği tarafından "Genç Ticaret Elçileri Konya" 1. sunum yarışması düzenledi. Konya'da okuyan yabancı öğrencilere yönelik düzenlenen ve Türkiye ile kendi ülkeleri arasındaki ticari potansiyeli araştırdıkları yarışmanın kazananlarına ödülleri verildi.

"Genç Ticaret Elçileri Konya" 1. sunum yarışmasında, Rusya, Mali, Somali, Türkmenistan, Tacikistan, Bangladeş, Suriye, Fas, Kırgızistan ve Azerbaycan başta olmak üzere toplam 28 ülkeden gelen ve Konya'da eğitimini sürdüren 44 öğrenci 'Ticaret Elçiliği' eğitimi aldı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından her bir öğrenci, Türkiye ve kendi ülkeleri arasındaki ticari potansiyelin araştırıldığı sunumlarını jüri karşısında yaptı. Jüri, ülke tanıtımı, iki ülke arası ticari veriler, ticaret potansiyeli taşıyan ürün araştırması, genç girişimciliğe katkısı, sunum bütünlüğü gibi kriterler ışığında dereceye giren öğrencileri belirledi.

Ödül törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, Türkiye'nin ekonomik seviyesini en üst noktaya taşıyabilmek için gençlerin çok çalışmasını ve kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Kağnıcı, "Yabancı bir ülkede üniversite okumak bir gayret ister, hele ki o ülkenin tanınmış iş insanlarının olduğu bir dernekte ticari bir sunum yapmak ise oldukça zor bir iştir. Her biri birer gönül elçisi olan gençlerimiz artık ticaret elçisi olarak değerlendirebilmek ülkemiz adına gurur vericidir. 28 ülke hakkında bizlere detaylı bilgi veren 44 öğrencimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor ve kutluyorum" dedi.

Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mücahit Aydın da, "Bizler üstlendiğimiz misyon gereği genç kardeşlerimiz ile daha yakın ilişkiler kurmak, onlara önderlik etmek ve müstakil bir iş adamında olmazsa olmaz olgular olan ahlaklı ticaret, dürüst duruş ve vizyoner bakış açısını onlara aşılamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri verildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Togo Cumhuriyeti Türkiye Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title