Haberler

Ekonomi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Zafer Soylu, "Bugüne kadar 21 şehir ziyareti tamamladık.

Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Zafer Soylu, "Bugüne kadar 21 şehir ziyareti tamamladık. Bu şehirlerde yaklaşık bin firmaya temas ettik. Son 2 gündür de Adana, İskenderun, Osmaniye ve Mersin'de ziyaretlerde bulunduk." dedi.

Soylu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri işbirliğinde MTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Ekonomi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, nisan ayından itibaren yeni bir uygulamaya başladıklarını anımsattı.

Yatırımcıların sorunlarına Ankara'dan çözüm üretmek yerine illeri ziyaret edip sorunları sahada dinleyip çözümler üretmeye başladıklarını anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar 21 şehir ziyareti tamamladık. Bu şehirlerde yaklaşık bin firmaya temas ettik. Son 2 gündür de Adana, İskenderun, Osmaniye ve Mersin'de ziyaretlerde bulunduk. Mersin'de 5 grup halinde 50 firma ziyaretini tamamladık. Burada gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde firmalarınızın desteklerimizden yararlandıklarını, bakanlığımızda şikayetlerin oldukça sınırlı olduğunu gördük. Böylece Mersin'in dinamizminin nereden geldiğini daha iyi anlamış olduk."

"Artan küresel rekabette devletimiz yanımızda"

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da Türkiye'de yeni bir başarı hikayesinin adımlarının atıldığı bir sürece girildiğini söyledi.

Büyük sıkıntılar çektiklerini ve bu sıkıntıların en büyük yükünü ekonomi alanında yaşadıklarını anlatan Aşut, şöyle konuştu:

"Ancak iş dünyası olarak pes etmedik, ürettik, ihracata devam ettik. Artık var olanı koruma dönemi bitmeli ve bir sıçrama dönemi başlamalıdır. Artık, ülke ekonomisi olarak daha katma değerli, daha yüksek teknolojili ve daha çok ihracat odaklı bir büyüme hikayesi yazmak zorundayız. Bu bizim sadece zenginliğimiz değil, aynı zamanda toplumsal huzur meselemizdir. Artan küresel rekabette devletimiz de yanımızda. Bu uyum olmadan gerçek bir başarı hikayesi yazamayız ve ekonomimizin omurgası olan KOBİ'leri ayakta tutamayız. Ekonomi Bakanlığımız gerçekten tüm gücüyle ve samimiyetiyle burada."

Daha sonra destekler hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı İskenderun Mersin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title