Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Aydın'da olduğunu belirterek, "Bir insan tek ayak üstü 40 tane yalan söyler mi? Siyasetin kalitesi düşüyor, siyaset güven duyulan bir kurum olmalı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Aydın'da olduğunu belirterek, "Bir insan tek ayak üstü 40 tane yalan söyler mi? Siyasetin kalitesi düşüyor, siyaset güven duyulan bir kurum olmalı. Bu ülkede hangi problemi çözeceksek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ve ilerisine götüreceksek bunu siyaset eliyle yapacağız." dedi.

Söke ilçesinde iş adamları, STK temsilcileri ve muhtarlarla Öğretmenevi'nde bir araya gelen Zeybekci, 102 yıl önce 18 Mart'ta 250 bin Mehmetçik'in Çanakkale'de şehit olduğunu anımsatarak, Kurtuluş Savaşı'nın Çanakkale ruhu sayesinde kazanıldığını söyledi.

Zeybekci, 15 Temmuz'da darbeyi önleyenlerin de kahraman olduğunu vurgulayarak, tüm şehitleri rahmet ve saygıyla andığını kaydetti.

"Siyasetin kalitesi düşüyor"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmak üzere kenti ziyaret ettiğini belirten Zeybekci, "Dün Aydın'daymış ana muhalefet partisinin genel başkanı. Bir insan tek ayak üstü 40 tane yalan söyler mi? Siyasetin kalitesi düşüyor, siyaset güven duyulan bir kurum olmalı. Bu ülkede hangi problemi çözeceksek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği gibi muasır medeniyetler seviyesine ve ilerisine götüreceksek bunu siyaset eliyle yapacağız." ifadelerini kullandı.

Zeybekci, siyasetçilerin yalan söylememeleri gerektiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelmiş Aydın'a, 'Bir gün sabah uyanacaksınız, muhtarlıklarınız kaldırılacak.' demiş. Niye gelip yalan söylüyorsun kurban olduğum? Tek söyleyeceğin kelime bu mu kaldı? Zannediyor musun ki muhtarlar sana inandı? 18 maddeyle ilgili söyleyeceğin bir şey kalmadı mı, yok mu? 'Hayır.' diyor, Allah aşkına sen bir git ya, sen bir git.. Ben bunu söylediğim için mahkemeye verdi beni, 'Sen ne anlarsın Efe'den, Zeybek'ten.' dediğim için. Bir daha söyleyeyim de bir daha mahkemeye versin. Sen ne bilirsin efelerin ruhundan, karakterinden, Kuvayımilliye'den, geldin insanlara bunu mu söylüyorsun? Kurban olduğum sen bir git."

Türkiye'nin 15 yılda ekonomisinin güçlendiğini, herkesin sağlık ve eğitim hizmetlerine kolaylıkla ulaştığını vurgulayan Zeybekci, Türkiye'nin artık IMF'ye el açmadığını dile getirdi.

Zeybekci, AK Parti iktidarıyla güçlenen Türkiye'nin, elindeki kalemle harita çizmeye çalışanlara da 'Bir dakika.' diyerek karşı çıktığına dikkati çekerek, " Türkiye, 'Siz nerede ne yapıyorsunuz, kimin mahallesinde elinizde kalem defterle dolaşıyorsunuz?' dedi, 'One minute.' dedi. Türkiye çok oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Koalisyonlar dönemi bitecek"

Yeni sistemle ülkede koalisyon hükümeti derdinin biteceğini anlatan Zeybekci, kim gelirse gelsin, yüzde 50 artı bir ile geleceğini anlattı.

"Bunun için muhtar yalanlarını söylüyor ya çünkü yeni sistemde o yok, kişisel olarak olmayacak." diyen Zeybekci, şunları ifade etti:

"İnşallah bu, CHP için de iyi olacak çünkü ondan kurtulacak. Siz yüzde 50 artı biri talep ettiğiniz o zaman, bu milletin huzuruna çıkacaksın, en az yüzde 60-70'inin değerleriyle barışık, onlara kendini, sevdanı, derdini anlatacaksın. Onlar da sana yüzde 50 artı biri verecek. Hayatında yapmamış ki öyle bir şey. O, mutlu yüzde 25'i ile. CHP de kurtulacak, rahatlayacak, normal yollardan iktidara gelecek bir anlayışa dönecek."

Zeybekci, "Bir siyasetçi nasıl bu kadar yalan söyleyebilir?" diye hicap duyduğunu ifade ederek, "Diyor ki '18 yaşında çocukları milletvekili yapacaklar, iki yıl sonra da emekli edecekler'. Tek bir şey söylüyorum: 'Yuh'. Denizli'de 24. dönem milletvekili kardeşimiz var, Nurcan Dalbudak, belki daha 35'inde yok. 20 sene daha bekleyecek, prim ödeyecek, ondan sonra muhtar, memurumla aynı uygulamaya tabi. Peki kardeşim niye yalan söylüyorsun? Eline ne geçiyor? Biri bu adama 'Dur' desin, biri bu adama 'Yalan söyleme' desin. CHP'liler buna 'Dur' desin, sahip çıksın." diye konuştu.

FETÖ ve PKK'nın "Hayır'ın"yanında olduğunu ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bu sisteminde, Türkiye'ye bu rolü verenler o gün terör örgütüne bağlı olan partinin genel başkanını süslediler, püslediler, eline de saz verdiler ve dedirttiler ki: 'Biz Türkiye partisi olacağız'. Bildiğiniz sosyalist, komünist, liberal arkadaşlarımız oy verdiler. İnsanlar sosyalist, komünist olabilir, fikirlerinde özgürdür. Bayrağıma, milletime vatanıma söz söylemedikçe de başımın üstünde yeri vardır."

Zeybekci, milletin terör örgütüne bağlı partiye yüzde 13,5 oy verdiğini, seçimlerin ardından aynı partiden "Oramızı, buramızı Kandil'e dayadık." şeklindeki açıklamaların geldiğine işaret etti.

"15 Temmuz işgal girişimiydi"

15 Temmuz'un darbe değil, işgal girişimi olduğunu söyleyen Zeybekci, "Bu, vatanın mübarek topraklarını bölüp iki tanesi nesebi belirsiz, gayrimeşru birisi, bilmem Ermenistan, öteki ellerindeki o paçavra bezle bilmem ne 'istan' oraya yamamak projesiydi. 15 Temmuz'dan 3 gün önce PKK telsizlerinden 'Güvenlik güçlerine ateş etmeyeceksiniz, birkaç gün içinde güzel şeyler olacak.' talimatı verildi. 15 Temmuz gecesi o ihanet içindeki bu mübarek ordunun üniformasını giyen satılmışlar, polisimizi, güvenlik güçlerimizi sınırdan çektiler, orası açılsın diye. Bu, bir işgal girişimiydi." şeklinde konuştu.

Zeybekci, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin parti meselesi olmadığını, milli mesele olduğunu belirterek, ülkenin geleceğini güvenceye almak için "Evet" dediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Aydın Ekonomi Haberler

title