Haberler

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Açıklaması

Türkiye'de, iki yılda yaklaşık 10 milyon haneye giren, 40 milyonun üzerinde tüketiciye ulaşan Fairy bulaşık deterjanının Çayırova'daki üretim hattı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı törenle açıldı.

P&G'nin Türkiye'deki 25. yılı onuruna Şekerpınar Üretim ve Dağıtım Tesisleri'ne kurulan Fairy üretim hattı, Türkiye'deki iç pazarın Fairy sıvı bulaşık deterjan ihtiyacını karşılayacak kapasite ile çalışıyor. Fairy üretim hattı ile ithalatın azaltılıp yerli üretimin teşvik edilmesine katkı sağlamayı hedefleyen P&G Türkiye, Fairy üretim hattının resmi açılış törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş da katıldı.

Açılış törenini Fairy'nin Türkiye'deki marka yüzü Berna Laçin sundu.

Türkiye'de elde bulaşık yıkama pazar büyüklüğünün 200 milyon dolar olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, Fairy üretim hattının bu yönüyle de Türkiye için önem taşıdığını belirtti. Türkiye'de tüketim alışkanlıklarını yakından takip ettiklerini belirten Saffet Karpat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de özellikle kadınlar için temizlik ve deterjan neredeyse hayati önem taşıyor.Fairy, Türkiye'ye geldiği 2010 yılından beri

10 milyon haneye girdi, 40 milyondan fazla tüketiciye ulaştı. Fairy 2. yılında Türkiye'de en çok haneye giren bulaşık deterjanı oldu. Türkiye'deki toplam hane sayısının yüzde 40'ında bulaşık makinesi bulunuyor. Makine olmasına rağmen neredeyse tüm hanelerde elde bulaşık yıkama gerçekleştiriliyor. Türkiye'de tüketicilerin üçte ikisi ise sadece elde bulaşık yıkıyor. Bunun sonucunda, hane başına düşen yıllık sıvı bulaşık deterjanı tüketimi 8 litreye ulaşıyor."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada böyle yatırımların Kocaeli'de gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnunuyeti dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise konuşmasında, "P&G'yi kutluyorum. Önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz.

Bugün burada bulunmamın en önemli nedeni 1 milyar dolarlık yatırımı bulunan P&G'nin iki yıl öncesine kadar dışarıdan ithal ettiğimiz ürünün Türkiye'de üretilmesidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisiyle ilgili de bir kaç söz söylemek istediğini belirten Bakan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye önemli ekonomik başarılar gösteriyor. Türkiye açık ara bu küresel krizi fırsata çeviren tek ülke oldu. İki gün önce Fransa'daydım. Fransa'da ziyaretim ilk defa basın açıklamasıyla duyuruldu. Önemli toplantılar gerçekleştirdim. 46 havaalanımız var lojistikte çok ciddi avantajlarımız var. Bugün Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesinde 56 ülkenin bulunduğu bir yerde. Asıl önemlisi bu coğrafyada toplam dünya ithalatinin yüzde 48'i yapılıyor. Artık Türk emekçisi eskisi gibi değil. Size gaz vermek için söylemiyorum. Türkiye'deki işçimle gurur duyuyorum. 175 Fiat Fabrikası içinde Bursa'daki fabrika en verimli çalışan fabrika olmuştur. Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girmiş bir ülke olacağız. Artık kendimize özgüvenimiz geldi."

Bunu dünyanın heryerinde gördüklerini anlatan Çağlayan, şunları söyledi: "şu an ulaşım ve ulaştırma Türkiye açısından oldukça önemli. Son 8 yılda 17 bin kilometre yol yaptık. Bu yatırımlar nasıl geldi sanıyorsunuz. Sadece demiryoluna yapacağımız yatırım 110 milyon dolar. Fiziki altyapıyı da sağlamayı çalışıyoruz. Bundan 10 yıl önce 10 dakika sonrayı göremezdik. Aynen şuan Yunanistan'da olduğu gibi."

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ve çalışanlar hep birlikte üretim hattının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çağlayan, üretim bandını inceleyip yetkililerden bilgi aldı.

P&G HAKKINDA

P&G'nin ilk olarak 2010'da Türkiye pazarına getirdiği Fairy bulaşık deterjanı, kısa sürede tüketicilerin beğenisini kazanarak pazarın üst sıralarına yerleşti ve yüzde 93 oranında marka bilinirliğine ulaştı. Fairy'nin Türkiye'deki bu başarısı P&G Türkiye için önemli bir ilham kaynağı oldu ve P&G Şekerpınar Üretim ve Dağıtım Tesisleri'nde tüm iç pazarın Fairy sıvı deterjan ihtiyacını karşılayacak Fairy üretimi için yeni bir hattın hayata geçirilmesine karar verildi.

Şekerpınar Üretim ve Dağıtım Tesisi'nde açılan Fairy üretim hattında P&G'nin tüm dünyada likit üretimlerde kullanılmak üzere geliştirdiği standart teknoloji kullanılıyor. 5000 metrekarelik bir alana kurulan Şekerpınar'daki Fairy üretim hattı, P&G için önemli ilkleri de barındırıyor. Türkiye'deki Fairy üretim hattı, P&G tarihinde en hızlı üretime başlayan üretim hattı sayılıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şekerpınar Çağlayan Çayırova Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title