Haberler

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybecki Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Denizli’de partisinin düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısına katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Denizli'de partisinin düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, "Eğer Türkiye'de adı gazeteci olduğu iddia edilen birisi bunu Alman Ekonomi Bakanı hakkında 'tasmalı köpek' benzetmesi yaparsa, gider onu dünyaya rezil ederim" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Hasan Güngör Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Divan Toplantısında partililere seslendi. Toplantıda Bakan Zeybecki, Avrupa ülkelerine yüklendi.

Toplantı saygı duruşu ve Ravza Nurdan'ın İstiklal Marşı okumasıyla başladı. Daha sonra AK Parti Denizli il Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, birer konuşma yaptı.

Ardından kürsüye çıkarak Avrupa Birliğine yüklenen Zeybekci, "Bunların ayakta kalacak halleri kalmadı, onu da söyleyeyim. Birbirlerinin kuyusunu kazmaya başladılar. Ama bize bulaşmasınlar, bizim de canımızı sıkmasınlar, kafamızı da bozmasınlar. Her daim hüküm sürdükleri Türkiye'yi asla kayıp etmek istemeyecekler. Dünyanın en zengin yer altı kaynakları içindeki Türkiye'yi asla terk etmek istemeyecekler" dedi.

Almanya ve Hollanda'nın uygulamalarının bir tuzak ve provokasyon olduğunu belirten Zeybekci, kendisi hakkında yapılan hakaretlere karşı sert tepki gösterdi. Zeybekci, "Bakın aslında şimdi tuzağa çekiliyoruz. Geçen hafta Almanya'ya gittim, Almanya'da vatandaşlarımızla bir araya geldim. Biraz önce göstermiş olduğum derginin akrabası olan gazete, dünyanın en ilkel ülkesinde, en ahlaksız gazeteci bile bunu söylemez. Almanya'nın en büyük gazetelerinden bir tanesidir. Alman dostlarımıza bunun hesabını sorun diye gönderdim. Alman hükümetine gönderdim. Eğer Türkiye'de adı gazeteci olduğu iddia edilen birisi bunu Alman Ekonomi Bakanı hakkında 'tasmalı köpek' benzetmesi yaparsa, gider onu dünyaya rezil ederim. Onun cezasını kendi ellerimle veririm. Eğer o ülkede hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları ve nezaket varsa, Alman dostlarımdan rica ediyorum, bunun hesabını sorun" diye konuştu.

"Bunların hepsi iyi ilişkilere kurulmuş bir tuzak"

Avrupa ile olan ilişkilerinin bozulmasını isteyenlerin tuzaklarına gelmeyeceklerini belirten Zeybekci, "Bu Türkiye ile Almanya'nın bir araya geldiğinde ne kadar güçlü olacağını, Türkiye ile Hollanda'nın bir araya geldiğinde ne kadar güçlü olacağını, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile bir araya geldiğinde ne kadar güçlü olacağını gören hainler, FETÖ terör örgütü, bölücü terör örgütü, öbürü terör örgütünün başlattığı algı operasyonlarıdır. O ülkelerde yakılan atmosferdir, bu tuzağa düşmeyeceğiz. Evet dün Hollanda'da bakanımız Fatma Betül Sayan hanımefendiye parmağını sallayarak, konuşan o polis şefinin haddini bildireceğiz. Ama tuzağa düşmeyeceğiz, onun o parmağını kıracağız, gerekli hesabını soracağız. Orada vatandaşlarımızın üzerine at süren, orada vatandaşlarımıza köpeklerini salanlardan onun hesabını mutlaka ve mutlaka soracağız. O ülkelerle olan iyi ilişkilerimizi bozmak için, Türkiye'nin Hollanda ve Almanya ile olan iyi ilişkilerimizi bozulması için hazırlanan bu tuzaklara karşı, ülkelerdeki akli selimi göreve çağırıyorum" diye belirtti.

"Yeni sistem CHP'yi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurtaracak"

Yeni anayasanın oylanacağı referandum hakkında da konuşan Zeybekci, "Eşit, demokratik yeni bir sistem geliyor. bu sistemin en büyük nimetini biliyor musunuz? Bunu CHP'li kardeşlerime de söyledim. Bu yeni düzen siyaseti normalleştirecek, bu sistem CHP'yi de marjinal olmaktan çıkarıp, bu milletin değerleriyle barışan, yüzde 60'ı yüzde 70'i hedefleyen, yüzde 50 ile iktidarı hedefleyen yeni bir sisteme, yeni bir genel başkanına kavuşturacak. Bu yeni düzen CHP'yi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurtaracak. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındakilerine sorarsanız eğer, rüyalarında bile yüzde 50'yi göremeyecekleri bildikleri için buna 'Hayır' diyorlar. İster sağdan gelsin, ister soldan gelsin yüzde 51 ile 5 yıl boyunca tek başına iktidar olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci'den güldüren Bakan Veysel Eroğlu anısı

Siyasette tam Denizli'nin lider olma zamanının olduğunu belirten Zeybekci, Denizli'nin 16 Nisan'da önüne gelecek fırsatı değerlendireceğini belirtti. Seçimlerden sonra toplanan Bakanlar Kurulunda Bakan Veysel Eroğlu ile arasında geçen bir diyaloğu anlatan Zeybekci, "Allah aşkına şu Veysel Eroğlu'ndan bizi kurtarın. Veysel Eroğlu, biliyorsunuz Orman ve Su İşleri Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili, Bakanlar Kurulunda biz onunla karşılıklı oturuyoruz. Tam karşımda, ben başkanın sağ tarafında, o sol tarafında oturuyor. Geçen 1 Kasım seçimlerinde geldi karşıma, böyle kasıla kasıla oturdu. Ee adam yüzde 65 aldı. Allah aşkına soruyorum size, bizim Afyonkarahisar'dan ne eksiğimiz var, var mı bir eksiğimiz? Resmen zulüm yaşıyoruz. Adam geliyor karşıma kasıla kasıla, ben masaya doğru eğiliyorum. Onun için şimdi tam Denizli'nin zamanıdır" diye anlattı.

Daha sonra salona "Yüzde 65 almaya var mıyız, Nihat Zeybekci'yi, Veysel Eroğlu zulmünden kurtarmaya var mıyız" diye seslendi. Salondakiler, "Evet" yanıtını verdi.

Öte yandan salondaki bir grup genç, Cumhurbaşkanı ve Bakan Zeybekci'nin resmi ile, "Özgürlüğümüz için "Evet", Bizi yolumuzdan kimse alıkoyamaz ne Merkel ne de başka birisi, Hepimiz "Evet" içiniz" Almanca yazılı bir pankartla Almanya'nın Bild gazetesine gönderme yaptı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Şentop Türkiye Almanya Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title