Haberler

Ekonomi Bakanı Elitaş Açıklaması

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Türkiye'nin yatırıma ihtiyacı var, Türkiye'nin üretime ihtiyacı var, Türkiye'nin bölgesinde büyümeye ihtiyacı var." dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, " Türkiye'nin yatırıma ihtiyacı var, Türkiye'nin üretime ihtiyacı var, Türkiye'nin bölgesinde büyümeye ihtiyacı var." dedi.

Elitaş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 14. Olağan Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, geçmişte OSB'de müteşebbis heyeti üyesi olarak görev yaptığını ve katılımcı olarak yer aldığını belirterek, bölgenin gelişim sürecini anlattı.

Sanayinin önündeki engelleri kaldırmak, sanayicilerdeki heyecanı harekete geçirmek için kurulmuş bir bakanlık olduklarını vurgulayan Elitaş, ihracatla, yatırımla ilgili önemli teşvikler verdiklerini anlattı.

Elitaş, Türkiye'yi gezdiklerinde, iş adamlarıyla yurt dışı seyahatleri sırasında yaptıkları görüşmelerde, Ekonomi Bakanlığının hem yatırım, hem ihracat hem de Türkiye'nin güzide yerlerinden biri olan serbest bölgelerdeki iş ve işlevlerini anlatma konusunda bazı eksikliklerinin var olduğunu gördüklerini dile getirerek, "Bunun üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanımızla, Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanı ve yönetim kuruluyla aldığımız karar gereğince, en yakın zamanda tüm Türkiye'deki sanayileşme yolunda ilerleyen illerimizde düzenlenecek toplantılarda, Ekonomi Bakanlığının yaptığı, yapabileceği işler, teşvikler nelerse onları sizlerle paylaşacaklar. İnşallah bu imkanlardan da en iyi şekilde faydalanacaksınız diye düşünüyorum. Faydalanmamız gerekir. Çünkü Türkiye'nin yatırıma ihtiyacı var, Türkiye'nin üretime ihtiyacı var, Türkiye'nin bölgesinde büyümeye ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Sanayicilerin OSB'lerde emlak vergisine ilişkin düzenlemeyi hatırlatmaları üzerine Elitaş, "Konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda konuştuk. İnşallah en yakın zamanda hayata geçecek. İstediğiniz gibi olmasa da önemli bir indirim gerçekleşecek. Haziran veya ekimde yasa çıkar" diye konuştu.

Elitaş, sanayicilerin, belediyeler ilk taksiti almadan, mayıs ayından önce yasanın yürürlüğe girmesini istemesi üzerine de "Mayıs ayında tek maddeyi geçirebilme imkanımız varsa değerlendirelim" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Elitaş Kayseri Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title