Haberler

Ekonomi Bakanı Çağlayan Açıklaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Biz 2023 hedeflerine kilitlenmiş olan bir ülkeyiz.2023'e kadar yerli otomobilimizi de yapacağız, yerli uçağımızı da yapacağız, yerli helikopterimizi de yapacağız."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Biz 2023 hedeflerine kilitlenmiş olan bir ülkeyiz. 2023'e kadar yerli otomobilimizi de yapacağız, yerli uçağımızı da yapacağız, yerli helikopterimizi de yapacağız. Türkiye, eski Türkiye değil" dedi.

Çağlayan, Bursa'da, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" kapsamındaki "Ar-Ge Proje Pazarı Ödül Töreni" sonrası bir grup Polonyalı medya mensubunun da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un, "Yerli marka otomobil, ticari intihardır" sözünü hatırlatması üzerine Çağlayan, geçen hafta Adapazarı'nda Koç Grubuna ait traktör fabrikasının temel atma törenine katıldığını belirtti.

Çağlayan, bu ifadenin hangi koşullarda söylendiğini bilmediğini dile getirerek, "Tabii Mustafa beyin bu ifadeyi hangi şartlarda hangi ortamda kullandığını bilmiyorum ancak bizim anladığımız anlamda söylemişse son derece yanlış bir tabir, tespit ve Koç Grubuna yakışmayan bir ifadedir. Bu şekilde söylemişse bu ifadesini kınarım" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin de sanayici olduğunu vurgulayan Çağlayan, her ne kadar Koç Holding gibi büyük bir sanayici olmasa da onlar kadar sanayiciliği bildiğini anlattı.

Hem mühendis hem de Türk milletini bilen birisi olduğuna işaret eden Çağlayan, şöyle konuştu:

"Bu noktada tabii ki firmanın yurt dışı bağlantıları olabilir. Yurt dışındaki başka firmalarla göbek bağı olabilir ama biz zaten bu göbek bağını koparmak için Türkiye'de bir yerli otomobil yapılmasını her fırsatta ifade ediyoruz. Türkiye bugün bunu yapacak güce, imkana, altyapıya, öneme, insan gücüne, teknolojiye, her türlü birikime sahip bir ülkedir. Koç Grubu da bugünkü büyüme performansını Türkiye'ye borçludur. Türkiye'nin yatırım kalitesinin ve ekonomik kalitesinin her gün artmasının ortaya çıkarmış olduğu marka değerinden bütün şirketlerimiz aynı şekilde faydalanıyor. Onlar da dünyada saygın hale geliyorlar."

-"Böyle bir ifadeyi asla kabul etmem"-

Çağlayan, konuyu Mustafa Koç ile görüşeceğini tahmin ettiğini anlatarak, aslında gazetecilerin böyle bir ifadeyi ona sorması gerektiğini söyledi.

Koç Grubunun da Türkiye'nin yerli bir markası olduğuna dikkati çeken Çağlayan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, ithal etmediği bir holdingidir ve Türkiye için önemli çalışmalar yaptığını düşünüyorum. Böyle bir laf demişse maksadını aşmıştır. Ben bu anlamda demediği kanaatimi sizlerle paylaşmak istiyorum ama demişse de tekrar söylüyorum; bunu yakıştırmam kendisine. Böyle bir ifadeyi asla kabul etmem. Türk sanayisi, bunu yapacak olan babayiğitler de bu ifadeyi dikkati almaz. Kimse kusura bakmasın. Biz 2023 hedeflerine kilitlenmiş olan bir ülkeyiz. 2023'e kadar yerli otomobilimizi de yapacağız, yerli uçağımızı da yapacağız, yerli helikopterimizi de yapacağız. Türkiye, eski Türkiye değil."

(Sürecek) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Koç Holding Çağlayan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title