Haberler

Eko-turizm Eğitim Projesi

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Geleceğinin Turizmde Olduğunu Belirterek Bölgede Uygulanacak Turizm Türünün de Eko-turizm Olduğunu Söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleceğinin turizmde olduğunu belirterek bölgede uygulanacak turizm türünün de eko-turizm olduğunu söyledi.

Maçka ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maçka Yüksek Okulu'nda düzenlenen ‘Eko-turizm Eğitim Açılış Programı'na katılan Vali Okutan, burada yaptığı konuşmada, turizmin Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Bölgede uygulanacak turizm türünün eko-turizm olduğunu kaydeden Vali Okutan, "Geleceğimizi önemli ölçüde turizme bağlamış bulunuyoruz. Doğu Karadeniz'de ve Trabzon'da turizm olacaksa bu eko-turizme dayanmalıdır. Bizim denizimiz var ama Antalya ile yarışacak düzeyde değil. Kültürel birikimlerimiz var. Bizim artımız ekolojik turizmdir. Ama hızlı bir tahribat olmasından korkuyoruz. Doğamızı koruyarak pazarlamak zorundayız. Yaylalara çıkalım, yollar açılsın ama bu doğayı tahrip ediyor. Yaylalarda 3-5 kat evler yapmak gibi bir alışkanlığımız var. Bu iki şey böyle gitmez" dedi.

Eko-turizmin doğayı koruyarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Okutan, "Eko-turizmde bilhassa bu tezadı önlemeye yönelik hazırlıklarımız var. Sadece devletin koruması, tedbir almasıyla turizm gelişmez. Bunu halkın kabullenmesi, yaşaması ve hissetmesi lazım" diye konuştu.

Maçka ilçesinin eko-turizm anlamında çok önemli bir yerinin bulunduğunu dile getiren Vali Okutan, bu yöndeki girişimlere gerekli desteğin verileceğini ifade etti.

Vali Nuri Okutan daha sonra Maçka ilçesinde İnternet Evi ve Hasır Örme ve Kazaziye kurslarının açılışlarını gerçekleştirdi.

(GÖK-MU-Y) 06.03.2008 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title