Haberler

Eko-Okullardan "Ormanda Bir Gün Doğa Eğitimi"

Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin paydaşı olduğu, Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar ve Okullarda Orman projesini uygulayan, Ahmet Sezer Ortaokulu ile Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu öğrencileri “Ormanda Bir Gün” doğa eğitimini gerçekleştirdiler.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin paydaşı olduğu, Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar ve Okullarda Orman projesini uygulayan, Ahmet Sezer Ortaokulu ile Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu öğrencileri "Ormanda Bir Gün" doğa eğitimini gerçekleştirdiler. Etkinlikte 8. Sınıf öğrencileri TEOG sonrası stres atma fırsatı da buldular.

Tepebaşı Belediyesinin 1999 yılından beri paydaşı olduğu Eko-okullar projesi çocuklarda çevre bilinci oluşmayı, gelişmeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. Proje çerçevesinde uygulanan "Ormanda Bir Gün eğitimi" 4. kez geçtiğimiz günlerde Ahmet Sezer Ortaokulu ve Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

Sarıcakaya yolu Yarımca Mahallesi çıkışında bulunan Yörük Obası piknik ve orman içindeki doğal yürüyüş alanında gerçekleştirilen etkinliğe her iki okuldan toplam 77 öğrenci, 4 öğretmen ve 25 veli katıldı.

Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, Doğada Akıcı Öğrenme etkinliklerinden, Sessiz Doğa Yürüyüşü, Doğa Listem, Dikkati Odaklanma, Ağacınla Tanış, Duygularını Paylaş etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Erdem öğrenci ve velilerin orman ekosistemi, ormanların faydaları, toprak ve erozyon gibi birçok konuda bilgilendiklerini, oyunlarında oynandığı eğlenceli bir eğitim ortamında öğrencilerin eğlenirken öğrendiklerini söyledi.

Etkinlik sorumlu öğretmenlerinden Güzel Erdem, Mesude Demiralay Taşer ve Yasemin Yıldırım orman içinde yaptıkları doğa yürüyüşünde oluşturdukları Doğa Listem çizelgesinde, doğaya ait olmayan atıkların daha fazla olmasının dikkat çekici olduğunu dile getirdiler.

Nadir Edem, orman içinde özellikle cam kırıklarının fazla olduğunu, bunun önümüzdeki yaz aylarında orman yangınlarına yol açabileceğini, bu konuda duyarlı davranılarak, doğal alanlara çöp ve geri kazanılabilir atıkların atılmamasının bir vatandaşlık sorumluluğu olduğunu ifade etti. Erdem etkinliklerinde kendilerine destek olan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a, öğretmen, öğrenci ve veliler adına teşekkür ettiklerini söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title