Haberler

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Artvin "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında koferans gerçekleştirildi.

Artvin"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında koferans gerçekleştirildi.

Artvin Valiliği, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce düzenlenen koferans, Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Konferansa, Vali Necmettin Kalkan, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü Müşaviri Hikmet Özkan, daire amirleri, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Konferansta, AÇÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Evrim Özkaynak Kanmaz ve TMO Genel Müdürülüğü Müşaviri Hikmet Özkan, ekmek israfı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Vali Kalkan, yaptığı konuşmada, ekmeğin kutsal bir değer olarak ifade edildiğini belirtti.

İsrafın islam dinine göre haram olduğu ifade eden Kalkan, "Dünyanın pek çok köşesinde aç insanlar varken bizim gibi duyarlı toplumların bundan bihaber olması düşünülemez. Refah seviyemiz her geçen gün artıyor. Kişi başına düşen milli gelirimiz her geçen gün zenginleşiyor. Son 10 yılda 3 bin dolardan bugün 10 bin doları aşan milli gelire ulaştık. Ama bu refah seviyesinin artışına bağlı olarak maalesef ekmek israfımız her geçen gün artıyor" dedi.

Konuşmaların ardından konferans kapsamında bayat ekmekten tatlı yapma yarışması düzenlendi.

İl genelinde 15 kişinin katıldığı yarışmada, lezzet ve görsellik bakımından yapılan değerlendirme sonucu, AÇÜ Eğitim Fakültesi öğrencisi Ümran Uçar "Mozaik Pastası" ile birinci, Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Emine Yalçın "Elmalı Ekmek" ile ikinci, Borçka ilçesinden Emine Bayramoğlu "Damla Sakızlı Karamelli" tatlısıyla üçüncü oldu.

Vali Kalkan, yarışmada derece elde edenlere çeşitli hediyeler verdi. - ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Necmettin Kalkan Nihat Gökyiğit Mehmet Duman Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title