Haberler

Eklem Romatizması Hastası Felek Özcan'a Hakkari Valiliği Sahip Çıktı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yakalandığı Hastalık Nedeniyle Okulu Bırakmak Zorunda Kalan 20 Yaşındaki Felek Özcan İsimli Genç Kızın Tüm Masraflarını Üstleneceklerini Söyledi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, yakalandığı hastalık nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan 20 yaşındaki Felek Özcan isimli genç kızın tüm masraflarını üstleneceklerini söyledi.

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden 11 nüfuslu Özcan ailesinin 3. çocuğu olan Felek Özcan, Bağlar Toplum Merkezi'nin düzenlediği yıl sonu sergisine katılan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun yanına giderek kendisine yardım edilmesini istedi. Vali Nasuhbeyoğlu, hastalığı yüzünden 7 yıldır acılar içinde kıvrandığı belirlenen Felek Özcan için yanında bulunan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ve Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Elif Ziyan'a talimat vererek tedavi için gerekenin yapılmasını istedi. Vali Nasuhbeyoğlu, "Kızımızı ilk olarak hastanede tedavi olmasını sağlayacağız. Buradaki tedavisinin ardından il dışına sevk edilmesi gerekiyorsa sevk edeceğiz. Bu genç kızımızın masraflarını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) karşılayacağız. Kızın sağlığına kavuşması için gereken her türlü yardımı yapacağız. İlde kimseyi aç ve açıkta bırakmadıkları gibi, sosyal güvencesi olmayan ailelere de imkanlarımız dahilinde her türlü yardımı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İşsiz olan babası Recep Özcan'ın tedavisini yapamadığını belirten Felek Özcan ise, Merzan Mahallesi'ndeki Lüftullah Bilgin İlköğretim Okulu'nda 5. sınıfa kadar okuduğunu, ancak hastalığı yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, iyileşmesi durumunda tekrar okula gitmek istediğini söyledi. Felek, yüzünde ve ellerindeki şişkinliklerin yanı sıra halsizlik nedeniyle ailesinin yardımıyla ayakta durduğunu vurguladı. Babasının da hasta olduğunu ve 2 kez mide kanaması geçirdiğini belirten Özcan, "Yaklaşık 13 yıl önce bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Çukurca İlçesi Narlı köyünden göç ederek şehre yerleştik. Maddi durumumuz iyi değil. Onun için ne ben nede babam tedavi olamıyoruz. Bana sahip çıkarak tedavi olmamı sağlayacak olan sayın valimize teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

(NT-MET-Y) 13.06.2008 19:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title