Haberler

Ekim Ayında Siyaset Gündemi Hareketli Geçti

Siyaset gündeminde Ekim ayında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ABD ile yaşanan vize krizi ve belediye başkanlarının istifası vardı.

Siyaset gündeminde Ekim ayında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ABD ile yaşanan vize krizi ve belediye başkanlarının istifası vardı.

Medya Takip Merkezi (MTM) Ekim ayı siyaset gündemi raporunu açıkladı. Ekim'de AK Parti belediye başkanları ile ilgili değişim sürerken, ABD ile yaşanan vize krizi nedeniyle uluslararası siyasette hareketli dakikalar yaşandı. Uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Melih Gökçek 22 Ekim günü istifa etti. İstifasının yankıları hala devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı da belli oldu. İstifası oldukça ses getiren Gökçek, katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a inandığını belirterek, görevini bıraktığını açıkladı. İstifa sürecinin konuşulmasının yanında yaptığı açıklamalarla da gündemden düşmeyen Gökçek, Ekim ayı boyunca medyada toplamda 14 bin 533 haberin konusu oldu.

OHAL 3 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda çeşitli başlıklar ele alındı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Kuzey Irak'a yönelik olarak Türk hava sahasının kapatıldığını ve OHAL'in 3 ay daha uzatıldığını' açıkladı. En çok konuşulan başlıklardan olan Olağanüstü Hal (OHAL), ay boyunca 13 bin 459 haberde yer aldı.

Vize krizinde yeni adım

Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkiler, siyaset ve ekonomiye yön veren başlıklardan biri oldu. Geçtiğimiz gün ise Türkiye Washington Büyükelçiliği ABD vatandaşlarının vize başvurularını sınırlı ölçüde almaya başladığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, vize kriziyle ilgili yaşanan son gelişmeleri, "Sınırlı da olsa başlaması olumlu" şeklinde nitelendirdi. İki ülke arasında ilişkilerin gözden geçirilmesine neden olan bu durum, Ekim ayında en çok konuşulan başlıklardan oldu.

İyi Parti kuruldu

Türk siyasetinin 87'nci partisi olan 'İyi Parti' Meral Akşener'in önderliğinde resmen kuruldu. Akşener, oybirliğiyle İyi Parti Genel Başkanlığı'na seçildi. Yeni kurulan partinin sloganı ise "Türkiye iyi olacak" oldu. Parti kuruluşunun yanı sıra ismi ve sloganı ile de konuşulan İyi Parti, 7 bin 308 haberde yer aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Melih Gökçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title