Haberler

Ekim Ayında İKSV'den Çok Özel Bir Proje

Güncelleme:

İKSV, Ekim ayında, Danimarka Kültür Enstitüsü'nün desteği ve Zorlu Performans Merkezi'nin mekân sponsorluğunda, sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan özel bir gösteriye ev sahipliği yapıyor.


The Tiger Lillies ile ödüllü yönetmen Martin Tulinius yönetimindeki Danimarkalı tiyatro topluluğu Theatre Republique prodüksiyonu "The Tiger Lillies Perform Hamlet", 15 Ekim Perşembe, 16 Ekim Cuma, 17 Ekim Cumartesi akşamları Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

Hamlet'i Hiç Böyle Görmediniz…

Geleneksel yorumlardan çağdaş sahnelemelere kadar çok geniş bir yelpazede çok sayıda topluluğun ve tiyatronun seyirci ile buluşturduğu Hamlet, bu kez tümüyle farklı bir yorumla sahneye taşınıyor. Çingene müziği ve operayı alışılmadık tarzlarıyla birleştirmeleriyle tanınan The Tiger Lillies ile Danimarkalı tiyatro topluluğu Theatre Republique, Shakespeare'in ünlü trajedisi Hamlet'i "Grotesk Opera" yorumuyla sahneye taşıyacak.

Müziğin, çağdaş sirkin, kuklaların ve güçlü video görüntülerinin yer aldığı "The Tiger Lillies Perform Hamlet", izleyenlere benzersiz bir müzikal tiyatro deneyimi yaşatacak. The Tiger Lillies'in bu proje için özel olarak hazırladığı müzikleri ile Theatre Republique'in sanat yönetmeni Martin Tulinius'un yaratıcı sahne tasarımını birleştiren proje müzik, görüntü ve hareketten oluşan büyüleyici bir dünya sunacak.

2012 yılında prömiyerini Danimarka'da yapan "The Tiger Lillies Perform Hamlet" İstanbul seyircisi ile buluşmadan önce İsveç, İngiltere, Meksika, Kanada, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelere turneye gitti ve gittikleri bütün ülkelerde büyük beğeni topladı.

Yönettiği oyunlarda yarattığı güçlü görsel ve müzikal öğelerle dikkat çeken Martin Tulinius, Danimarka'nın en önemli tiyatro ödülü Reumert'in dört kez sahibi oldu. Tulinius, 2009 yılında Kopenhag'da kurulan Theatre Republique'in kuruluşundan bu yana sanat yönetmenliğini üstleniyor. Topluluk deneyimli ekibi ile klasik tiyatro metinlerinin çağdaş uyarlamalarını teknolojiden güç alan; sahne, kostüm, ses ve ışık tasarımlarıyla seyirciyle buluşturuyor.

1989 yılında Martyn Jacques tarafından kurulan The Tiger Lillies, teatral müzikleri ve kışkırtıcı sahne şovlarıyla kısa sürede alternatif kabarenin yaratıcıları olarak adını duyurdu. Akordeonu ve etkileyici sesiyle Martyn Jacques, David Byrne'ün "davulun James Joyce'u" olarak tanımladığı Adrian Huge ile kontrbasla harikalar yaratan Adrian Stout'tan oluşan ekip, bugüne dek 35'e yakın albüme imza attı, The Gorey End (2003) adlı albümüyle Grammy adayı oldu. Birçok sanatçıyla iş birliği yapan The Tiger Lillies, sirk sanatçılarından avangart fotoğrafçılara, deneysel dansçılardan kukla tiyatrolarına ve klasik müzik topluluklarına kadar çok farklı disiplinlerden isimlerle sahne şovları hazırlıyor. Ekip, Shockheaded Peter müzikaliyle iki Olivier Ödülü'nün de sahibi oldu. Topluluk, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında Salon'a konuk olarak unutulmaz üç konser vermişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

William Shakespeare Danimarka İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title