Haberler

Eker: Barış, Umut ve Kardeşlik Rüzgarları Esiyor

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'nin Kürt meselesini çözmesi, bütün bölge için ve küresel barış için de çok büyük katkı sağlar." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Türkiye'nin Kürt meselesini çözmesi, sadece Türkiye için değil, bütün bölge için ve küresel barış için de çok büyük katkı sağlar" dedi.

Bakan Eker, AK Parti Milletvekili Mine Lök Beyaz ve partililerle Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesini ziyaret etti. Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Aslanca'yı ziyareti sırasında konuşan Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasi tecrübesi, hizmet ve projeleriyle cumhurbaşkanı olmayı en çok hak eden kişi olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle ülkenin ekonomisinin gelişeceğini, hizmet kalitesinin artacağını ifade eden Eker, bunun Türkiye için bir kazanç olacağını söyledi.

- Çözüm süreci

Altyapı ve istihdam gibi sorunların tamamının bir şeklide terör ve Kürt sorununa dayandığını belirten Eker, "Çözüm süreciyle bu topraklara barışı getirme, bu topraklarda dökülen kanın, gözyaşının artık huzura, umuda, barışa, kardeşliğe dönüşmesi, Sayın Başbakanımızın büyük fedakarlıkları, gayretleri ve gerçekte çok güçlü liderliğiyle bir aşama katetti" ifadesini kullandı.

"Yaklaşık iki senedir bölgemizde kan dökülmüyor, gözyaşı akmıyor, ocaklar sönmüyor, babaların yürekleri yangın yerine dönüşmüyor. Hamdolsun aksine barış, umut ve kardeşlik rüzgarları esiyor" diyen Eker, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız, barışın, huzurun bir manada 30 yıldır tamamen unuttukları tadını, tekrar hatırlar hale geldi. Bu proje, AK Parti'nin ve Başbakanımızın en büyük sosyal projesi, Milli Birlik Projesidir. Çözüm süreci, Sayın Başbakanımızın en çok önem verdiği, üzerinde hassasiyetle durduğu bir proje. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu defa daha üst yetkilerle, artık devletin bütün kurum ve kuruluşlarına da nezaret edecek bir pozisyonda çözüm sürecinin kalıcı barışa dönüşmesi yönünde çok katkısı olacağını biliyoruz. Cumhurbaşkanı seçiminin bu manada önemi var. Yani, Türkiye geneli için çok önemi var ama bizim açımızdan, bu bölgede yaşayan kardeşlerimiz, vatandaşlarımız açısından ayrıca önemini vurgulama gereği duyuyorum."

Ortadoğu'nun çatışmaların olduğu ve kanın döküldüğü bir coğrafyaya dönüştüğünü dile getiren Eker, "Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesi, sadece ülkenin kendi iç meselesinde barışı tesis etmekle, birlik beraberliği tesis etmekle sonuçlanmayacak aynı zamanda Ortadoğu'da da model olacak, öncü bir rol üstelenecek. Türkiye'nin Kürt meselesini çözmesi, sadece Türkiye için değil, bütün bölge için ve küresel barış için de çok büyük katkı sağlar. Bunun da teminatı, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu nedenle onun cumhurbaşkanlığı bu proje açısından da son derece önemlidir" diye konuştu.

Bakan Eker, Çüngüş'e hastane yapımıyla ilgili daha önce bir proje üzerinde çalıştıklarını hatırlatarak, "Buradaki vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçları olduğunda en azından temel ihtiyaçların giderilmesi için öngördüğümüz entegre bir hastane, ihtiyacı bir ölçüde giderecektir. En kısa sürede bitireceğiz. Bir de lise binası ihtiyacı var çünkü var olan bina, ihtiyacı karşılamayan, prefabriktir. Lisenin bir binaya kavuşmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ'ı makamında ziyaret eden Eker, esnaf ziyaretinde bulundu.

Bir vatandaşın kendi imkanlarıyla kurduğu müzeyi gezen Eker, daha sonra, kanaat önderleri ve muhtarlarla basına kapalı toplantıda bir araya geldi.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Mehdi Eker Ak Parti Türkiye Çüngüş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title