Haberler

Ek3 Orhaneli'de Krom Madeninde Kaza: 2 Ölü

Kaza İşçileri Taşıyan Asansörün Düşmesi Sonucu Meydana Geldi

KAZA İŞÇİLERİ TAŞIYAN ASANSÖRÜN DÜŞMESİ SONUCU MEYDANA GELDİ

Orhaneli'nin Akçabükköyü yakınlarındaki krom madeninde meydana gelen kazanın işçileri taşıyan ve kafes adı verilen asansörün düşmesi meydana geldiği bildirildi.

Kazanın haber alınması üzerine maden ocağına giden Orhaneli'nin Ak Partili Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, toplam 14 işçinin çalıştığı maden ocağında kazanın saat 17.30 sıralarında 16.00-24.00 vardiyası sırasında meydana geldiğini belirterek, ôVardiyada 4 işçi çalışıyormuş. İki işçi kuyu açma tabir edilen çalışma yaparken iki işçi de dışarıdaymış. 70 metrelik ocaktan yukarıya çıkan iki işçi elektrikle çalışan asansörün 67'inci metrede düşmesi sonucu yaralanmış. İşçilerden biri arkadaşları tarafından halat bağlanarak çıkarılmış. Diğer işçi de saat 20.00 sıralarında gelen Sivil Savunma ve AKUT ekiplerinin çalışması sonucu dışarıya alınmış. Maalesef ağır yaralanan iki madencimizi kaybettik" dedi.

Bu arada, kazada yaşamını yitiren iki işçinin de Orhaneli'nin Topukköyü'nden oldukları öğrenildi. Evli 3 çocuk babası olan Ramazan Satık ve bekar olan Akın Deniz'in yarın köylerinde toprağa verilecekleri bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title