Haberler

(Ek Görüntülerle Geniş Haber) Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Efes'te Böyle Bir Şey Söz Konusu...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,"Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor" "Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak, yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,

"Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor"

"Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak,  yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil"

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Topkapı Sarayı Müzesi'nde düzenlenen Geleneksel Muayede Töreni ve  Baklava Alayı Etkinliği'ne katıldı. Babüssade Önü'nde düzenlenen etkinlikte eski bir Osmanlı geleneği olan Muayede töreni düzenlendi. Ardından Bakan Avcı Mehter Marşlarıyla gelen Baklava Alayı'na bir tepsi baklava verdi. Baklava dağıtımının ardından Bakan Avcı burada bulunan yerli ve yabancı turistle bayramlaştı.

"ORADA HERHANGİ  BİR  ŞEKİLDE SÜNNET DÜĞÜNÜ VEYA EVLİLİK TÖRENİ YAPILMIYOR"

Etkinliğin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığı iddialarına ilişkin  "Orada herhangi  bir  şekilde sünnet düğünü veya evlilik töreni yapılmıyor. Orada yine bizim yönetmeliklerimize uygun olarak müze yetkililerimizin denetiminde zaman zaman kamu kuruluşlarının, turizm meslek kuruluşlarının özellikle kruvaziyer misafirlerinin ağırlandığı, dinletiler, konserler olabiliyor. Ama bütün  bunlar belli kurallara uygun olarak bilgimiz dahilinde yapılıyor. Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor. Başka ören yerlerinde, müzelerde, sadece bizde de değil, dünyanın başka yerlerinde zaman zaman bu tür tarihi ve arkeolojik mekanlarda programlar yapılabiliyor. Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak,  yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Baklava Alayı'nın gelişi

-Bakan Avcı'nın alaya baklava vermesi

-Bakan Avcı'nın buradakilerle bayramlaşması

-Bakan Avcı'nın soruları yanıtlaması

-Genel ve detaylar

28.06.2017 - .16.23 Haber Kodu : 170628137

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title