Haberler

Ehud Olmert'e Kötü Haber

İsrail'de, Koalisyon Ortaklarından İşçi Partisi, Meclisin Bu Hafta Feshedilmesine Yönelik Bir Önergeyi Destekleme Kararı Aldı.

İsrail'de, koalisyon ortaklarından İşçi Partisi, meclisin bu hafta feshedilmesine yönelik bir önergeyi destekleme kararı aldı.

Üst düzey bir parti yetkilisi, 19 milletvekilinden 15'inin meclisin feshinden yana görüş bildirdiğini söyledi. İşçi Partisi lideri ve eski başbakanlardan Ehud Barak feshe yönelik önergenin desteklenmesini istemişti. Yaşanan son gelişmelerin İsrail'de zaten aylardır zor günler geçiren hükümetin düşmesine ve erken genel seçime yol açabileceği belirtiliyor. İşçi Partisi'nin desteğini çekmesi halinde hükümet, meclisteki çoğunluğunu yitirecek.

İsrail'de muhalefet partilerinin Çarşamba günü Başbakan Ehud Olmert aleyhine meclise bir güvensizlik önergesi vermeleri bekleniyor. Ülke yasaları gereği önerge mecliste ancak dört oylama sonrası kabul edilebiliyor.

Ehud Barak daha önce, rüşvet almakla suçlanan Başbakan Ehud Olmert'in görevden ayrılmaması halinde, koalisyondan çekilme tehdidinde bulunmuştu. Ehud Olmert ise aleyhine verilecek bir güvensizlik önergesine mecliste "Evet" oyu verecek bakanları, hükümetten ihraç etmekle tehdit etmişti.

İşçi Partisi ancak, iktidarın büyük ortağı Kadima Partisi'nin başka bir kişiyi lider seçmesi halinde hükümette kalacağını vurguluyor.

(BBC-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title