Haberler

Ehliyette Yeni Dönem

Güncelleme:

Ehliyetle ilgili öyle bir düzenlemeye gidiliyor ki bu habere hem ilkokul mezunları hem de kadın şoförler çok sevinecek.

İlkokul mezunlarının bundan sonra ehliyet alabilmesini öngören kanun teklifi TBMM'ye gönderildi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve 7 milletvekilinin birlikte verdiği kanun teklifi, TBMM'ye sunuldu. Çeşitli kanunlarda değişiklikler ihtiva eden torba kanun teklifinde ilkokul mezunlarının ehliyet alabilmesi öngörülüyor.

OTOMATİK VİTESLE SINAVA GİRİLEBİLECEK

Ehliyet sınavında uygulanan otomatik vitesli araç yasağı kaldırılıyor. Sürücü adayları artık ehliyet sınavına otomatik vitesli araç ile de girebilecek.

Teklif ile, 1997 yılından önce ilkokulu bitirenlere ehliyet alma hakkı getiriliyor. Ayrıca bu tarihten önce sürücü belgesi alanlar, ilkokul mezunu olsalar da, ehliyetlerini bir başka sınıf ehliyet ile değiştirebilecekler. Mevcut trafik yasasında 8 yıllık eğitim ile birlikte yapılan değişiklik uyarınca, artık ilkokul mezunları ehliyet alamıyor.

13 Ekim 1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 41. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen öğrenim şartı ile ilgili olarak A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları şartının 18/8/1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenlerde aranmayacağını belirten Milletvekili Tunç, teklifin yasalaşması durumunda ilkokul mezunu sürücü adaylarının bu konudaki mağduriyetlerinin giderilmiş olacağını söyledi.

Kanun teklifinin önümüzdeki günlerde komisyonlarda görüşülerek genel kurulun gündemine geleceğini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, teklifin Meclis tatile girmeden önce yasalaşmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

yılmaz tunç Ak Parti Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title