Haberler

Eğitimde Yetki Pazartesi Günü El Değiştiriyor

Başbakan Erdoğan'ın Kabine Revizyonu Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'na Getirilen Nimet Çubukçu, Pazartesi Günü Saat 10.30'da; Altı Buçuk Yıldır Görevi Yürüten Hüseyin Çelik'ten Milli Eğitim Bakanlığı Görevini Devralacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonu sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Nimet Çubukçu, pazartesi günü saat 10.30'da; altı buçuk yıldır görevi yürüten Hüseyin Çelik'ten Milli Eğitim Bakanlığı görevini devralacak.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından yeni kabineyi açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20 milyonun üzerinde vatandaşı ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı'na tartışmalı bir atama yaparak Nimet Çubukçu'yu atadı. Görevi altı buçuk yıldan bu yana yürüten Hüseyin Çelik ise kabine dışında kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, pazartesi günü saat 10.00'da basın toplantısı yaparak görev yürüttüğü altı buçuk yıla ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Çelik, saat 10.30 sıralarında ise devir teslim töreninde görevi yeni Bakan Nimet Çubukçu'ya devredecek.

-BAKANLIK PERSONELİ ÜZGÜN-

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bugün bakanlığa saat 07.30 sularında gelirken, bakanlığa gelen personelle de vedalaştı. Bazı genel müdürlerin yanı sıra birçok kişi tarafından ziyaret edilen Çelik'in üzgün ve yorgun olduğu gözlemlendi. Çelik ile altı buçuk yıldır görev yapan ve bakanlığa gelen personelin de çok üzgün olduğu görülürken, Bakan Çelik, odasını toplamaya başladı. Çelik, bazı çalışanlarına da çalışmalarından ötürü birer "takdir belgesi" verdi. (ANKA)

(ONR/BUN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title