Haberler

"Eğitimde Kademeler Arası Geçiş ve Yeni Modeller" Bilimsel Platformda Ele Alınacak

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, ATAM ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle "Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Eğitimde Kademeler Arası Geçiş ve Yeni Modeller Kongresi" ...

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle "Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Eğitimde Kademeler Arası Geçiş ve Yeni Modeller Kongresi" düzenlenecek.

ATAM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, temmuz ayında duyurusu yapılan ve yaklaşık 105 yerli ve yabancı bilim adamının bildiriyle başvurduğu kongre, Yüksek Kurum Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ile ATAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan'ın himayesinde gerçekleştirilecek.

Çoğunluğu eğitim fakülteleri dekanlarından, ATAM Bilim Kurulu üyelerinden ve eğitim bilimi profesörlerinden oluşan 33 akademisyen, kongre bilim ve düzenleme kurulunda yer alıyor.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, kademeler arası geçişin tarihçesinden, dünyada ve ülkemizde kademeler arası geçiş uygulamalarına, sınavlı geçişi doğuran sebeplerden, sınavsız geçiş modellerine, özel dershanelerin ortaya çıkış nedenlerinden, bunların fırsat eşitliğine mi yoksa eşitsizliğine mi sebep olduğu tartışmalarının masaya yatırılacağı kongrede işlenen konular, eğitim tarihinde ilk defa uluslararası bilimsel bir platformda ortaya konulacak.

Açıklamada, 16-18 Ocak'ta yapılacak kongreye sunulan yerli ve yabancı bildirilerin yüzde 43'ünün kademeler arası geçiş, yüzde 35'inin sınavlı ve sınavsız geçiş sistemi, yüzde 22'sinin de özel dershanelerle ilgili olduğu belirtildi.

Profesöründen yüksek lisans-doktora öğrencisine, okul yöneticisinden öğretmenine, öğrenci velisinden özel dershane kurucusuna geniş bir yelpazeden katılımcıların olacağı kongrede ortaya konulacak bilimsel bilgi ve yeni modeller, karar vericiler, paydaşlar ve kamuoyuna sunulacak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gazi Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title