Haberler

Eğitimde Fırsat Eşitliğinin Öncüsü Darüşşafaka Notunu Yükseltti

İlk kez 2013'te kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak, yönetiminin şeffaflığını, hesap verilebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgelemeyi amaçlayan Darüşşafaka Cemiyeti'nin her yıl istikrarla artan notu 2017'de 9.43'e yükseldi

Kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak, sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, başlangıç notu olan 8.4'ü beş yıl içinde 9.43'e yükseltmeyi başardı.

Önceki yıl olduğu gibi bu yıl da Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri AŞ'nin T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak hazırladığı ve yine aynı düzenleyici kuruluşça onaylanan "Sivil Toplum Kuruluşlarının Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirmesi Metodolojisi"ne uygun olarak yapılan değerlendirmede Darüşşafaka Cemiyeti, bu kez 10 üzerinden 9.43 puan aldı.

Darüşşafaka Cemiyeti aynı değerlendirmede 10 üzerinden;

2013 yılında 8.4;

2014 yılında 8.64;

2015 yılında 9.08

2016 yılında 9.29 puan almıştı.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, "Cemiyetimizin tüm faaliyetlerini eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürütüyoruz. Darüşşafaka, 154 yıldır aldığı her kuruş bağışı toplumsal bir emanet olarak görmüş ve bunun hesabını topluma vermiştir. Cemiyetimizin bugün aldığı 9,43 notu, bu anlayışın bir sonucudur. Mükemmele yaklaştık, bu hedefe ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Darüşşafaka'nın derecelendirme puanı, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum sağlandığını; üyeleri, bağışçıları, yararlanıcıları, diğer tüm paydaşları ve topluma karşı sorumluluk bilinç ve kültürünün yerleştiğini ifade ediyor, kurumun güvenilirliğine katkı sağlıyor.

Derecelendirme çalışması; Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ile Yönetim Kurulu başlıkları altında 302 kriterin detaylı ve Kobirate AŞ'nin "Sivil Toplum Kuruluşları" için hazırladığı metodolojisine uygun yapılıyor.

Darüşşafaka = Eğitimde Fırsat Eşitliği

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak yaşamlarını değiştiriyor.

"Eğitimde Fırsat Eşitliği" misyonuyla 1863 yılından bu yana varlığını bağışlarla sürdüren Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı.

Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve "eğitimle değişen yaşamlar" misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor.

Bugün Türkiye'nin dört bir yanından sınavla seçilen bine yakın öğrenci, İstanbul Maslak'taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda 9 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı, kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü'ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler'in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact'in de üyesi.

(Fotoğraflı)

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sermaye Piyasası Kurulu Türkiye Çamaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
'Jakuzi' tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

"Jakuzi" tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

Erdoğan: İsrail'e ses çıkarmayanlar İran'ı kınama yarışına girdi, gerilimin tek müsebbibi Netanyahu yönetimidir

Erdoğan: İsrail'e ses çıkarmayanlar İran'ı kınama yarışına girdi, gerilimin tek müsebbibi Netanyahu yönetimidir

Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü

Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası enflasyonla mücadele mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası enflasyonla mücadele mesajı

Meclis'te 'jet yakıtı' tartışması! AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyon yükseldi

Meclis'te "jet yakıtı" tartışması! AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyon yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız çok konu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız çok konu var

title