Haberler

Eğitimde Fatih Projesi

Adana'da Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Adana'da Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Vali Mustafa Büyük, Turgut Özal Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende, eğitimde fırsat eşitliği sağlama, eğitim materyali olarak teknolojinin daha kullanır hale gelmesi noktasında çok önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğretmenlerin de projeden faydalandığını, öğrenciler gibi onların da hem bilgilerini geliştirme hem çağın gerektirdiği teknolojik imkanları kullanma noktasında aktif üyeler haline geldiğini ifade eden Büyük, ayrıca okulda gezdiği bilim fuarında öğrencilerin büyük bir heyecanla bilgiyi öğrenme, geliştirme, yeni şeyler yapma, üretme gayretlerinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Okulun isminin "Turgut Özal Anadolu Lisesi" olduğuna dikkati çeken Büyük, "Onun ufku gibi toplumu iyileştirme, yeni hedefler verme, çağın gerektirdiği seviyeye yükselme noktasındaki gayretlerini öğrencilerimiz mutlaka bu isimden etkilenerek geliştireceklerdir" dedi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de projenin adının, bir çağı açıp bir çağı kapatan Fatih Sultan Mehmet'ten geldiğini anımsattı.

Erdinç, "Çalışmalar, pilot okullarda ve belli bölgelerde devam ediyor ama inşallah tüm Türkiye'de kısa zamanda tüm öğrencilerimiz tablet bilgisayarlara kavuşacak. Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda ileriye taşıyacak gençlerimizin iyi yetişmesi için bir çaba ortaya konulacağını düşünüyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da ilde bugüne kadar 4 bin 707 etkileşimli tahta kurulduğunu, bin 82 çok fonksiyonlu yazıcı ve 21 bin 812 tablet bilgisayar dağıtıldığını belirterek, tüm ortaokulların etkileşimli tahta dağıtım ve montajları ile ağ alt yapısı kurulum işlemlerinin bu yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı, bir sınıfta etkileşimli tahta aracılığıyla işlenen dersi izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şükrü Erdinç Mustafa Büyük Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title