Haberler

'Eğitimcilerin, Pedagojik Formasyondan Geçirilmesi Gerek'

Mersin, (Dha)

MERSİN, (DHA)

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi' amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Adana Milletvekili Recep Garip, eğitimin kalitesini arttırmak için eğitimcilerin pedagojik formasyondan geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Komisyon Başkanı Recep Garip, komisyon üyeleri CHP Muğla Milletvekili A.Cumhur Yaka, TBMM uzmanı Erdin Bayram ve Milli Eğitim Bakanlığı uzmanı İclal Çetin, incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e geldi. Vali Hüseyin Aksyon'u makamında ziyaret eden komisyonun üyeleri, Araştırma Komisyonu'nun, çocuklarda ve gençlerde şiddet eğilimini önlemeye yönelik olarak alınması gereken tedbirlerin neler olabileceği, aile içinde anne ve babalara düşen görevler, gençlerin hayata nasıl hazırlanacağı, bu anlamda şiddeti yok etmek için neler yapılabileceği konularının araştırıldığını söyledi. Komisyonun 3'üncü ayına girdiğini ve bu ay itibarıyla rapor hazırlama çalışmalarının tamamlanacağını kaydeden Komisyon Başkanı Garip, ''Dünden bu güne sosyal dokumuzu daha iyi noktaya getirecek, çağdaş dünya ile yarışmayı kazanabileceğimiz bütün alternatifleri kaçırmamak, insana, çocuğa ve geleceğe olan yatırımı düzgün hale getirmek için bu komisyon kuruldu. Bu anlamda birtakım problemler var. Ancak bu problemleri disipline edecek duyarlılığın ön plana çıkması lazım'' dedi.

Özellikle eğitim konusunda birtakım eksiklikler olduğunu ve bunların gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Garip, ''Eğitimde kalitenin ciddi şekilde kendini göstermesi gerekiyor. Eğitimcilerin bu anlamda pedagojik formasyondan geçirilmesi gerek'' diye konuştu.

Daha sonra, Recep Garip ve üyeler, Valilik Toplantı Salonu'nda Belediye, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarla, şiddetin önlenmesi konusunda yürütülen çalışmalar hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title