Haberler

Eğitimcilerden Teröre Tepki

Samsun'da, Türk Eğitim-Sen üyeleri, yaklaşık 500 öğrenci ve vatandaşın katılımıyla, 15 askerin şehit edilmesini ve terörü kınadı.

Şırnak ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit edilmesini tepkiler çığ gibi büyüyor. Birçok ilde çeşitli protestolar gerçekleştirilirken, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar, PKK terör örgütünü, lideri Abdullah Özcan'ı, DTP'li milletvekillerini ve teröre destek çıkan ülkeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla protesto etti. "Şehitler, ölmez, vatan bölünmez", "Türkiye PKK, Apo'ya mezar olacak", "Vatan sana canim feda" şeklinde slogan atan vatandaşlara, asker

kıyafetli ve ay-yıldızla vücutlarını donatan çocukları da eşlik etti. Büyük Türk bayraklarının açıldığı protestoda, özellikle birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Türkiye'yi bölmek isteyen iç ve dış mihrakların yeni oyunlarla Türk milletinin karşısına çıktığına dikkat çeken sendika üyeleri, ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

Terör örgütüne sessiz kalındığı sürece sıranın hangi vatan evladına geleceğinin belli olmadığını belirten Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, yılanın başının acilen ezilmesi gerektiğini ve akan kanların durulmaması gerektiğini söyledi. Bazı temsil niteliği taşıyan kişilerin PKK'lı teröristlere 'Evlatlarımız' şeklinde hitap ettiğine dikkat çeken Kuruoğlu, "Gözü yaşlı analarımızın, milletimizin sabrı kalmamıştır. Terörün kökü kazınana kadar her türlü sınır ötesi operasyona devam

edilmelidir. Akan kan durdurulmalıdır. Yetkililere sesleniyoruz, ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak. Artık her gün şehit haberleri alır olduk. Toplumsal tepkinin azaldığı bu günlerde, sessiz kalamazdık. Bu alçakça saldıran bu hainlerin durdurulması gerekiyor" dedi.

Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan sendika üyeleri ve vatandaşlar, daha sonra dağıldı.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title