Haberler

Kayseri'de "Toprak, Ateş, İnsan ve Seramik " Konulu Söyleyişisi Yapıldı

Güncelleme:

Kilim Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Hunat Hatun Medresesi'nde düzenlenen "Toprak, Ateş, İnsan ve Seramik " konulu sohbet toplantısına Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da katıldı.

Öğrencilere tarihi mekanların ve geleneksel el sanatların tanıtılması amacı ile yapılan sohbet toplantısında öğrencilere konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz " Memleketin geleceğine dair söz söyleyecek insanlar ,sosyal bilimcilerdir. Öz kültürümüzün konu edildiği bu söyleşinin böyle bir mekanda yapılması ayrı bir güzelliktir. Burada belki yüzyıllardan sonra ders verilmesi oldukça manidardır, Tarihimize sahip çıkmalıyız ,kim olduğumuzu, nerden geldiğimizi geçmişimizi inceleyerek öğrene biliriz. Değerlerimizi kolay tüketmemeliyiz, sağlam bir gelecek için güçlü olmak zorundayız. Tarih bizi birbirimize bağlayan en güzel bağdır" dedi.

Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Kışan ise yaptığı konuşmada "Tüm mücitler unutmayalım 'ki, ilk önce kendilerini keşfetmişlerdir. İnsanlar hayal ettiği müddetçe yaşarlar, sağlam temelimiz olması için çok okumamız gerekir bunu yanında tarihimizi iyi bilmemiz gerekir." dedi.

Toplantı geleneksel el sanatlardan seramik yapımının tanıtımıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Bilal Yılmaz Hunat Hatun Kayseri Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title