Haberler

Eğitim Yönetimi Semineri Mersin'de Başladı

Güney ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan illerin imam hatip ortaokulu idarecilerine yönelik Eğitim Yönetimi Semineri Mersin'de yapılıyor.
Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde başlayan seminerin açılışına Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanları...

Güney ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan illerin imam hatip ortaokulu idarecilerine yönelik Eğitim Yönetimi Semineri Mersin'de yapılıyor.

Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde başlayan seminerin açılışına Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanları Hasan Hüseyin Can ve Nazif Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz da katıldı. Seminerin açılışında konuşan Müdür Vekili Çelebiyılmaz, Mersin olarak bin 141 okulda yaklaşık 22 bin öğretmen, 375 bin öğrenciden oluşan bir eğitim öğretim altyapısına sahip olduklarını belirterek, 1 milyon 600 bin nüfusa sahip olan Mersin'in nice parlak başarılara imzasını attığını söyledi. Mersin'in ortaöğretimde yüzde 75 oranında bir okullaşma oranının yakaladığına, mesleki eğitimde ise bu oranın yüzde 46'ya ulaştığına dikkat çeken Çelebiyılmaz, imam hatip okullarının mesleki eğitim içerisinde yer aldığına işaret ederek, hem imam hatip okullarına hem de diğer mesleki eğitim veren okullara aynı değeri verdiklerini kaydetti.

Din Öğretimi Grup Başkanı Hüseyin Demirbaş ise seminerin önemine değindi. İmam hatip okullarının kuruluşunun 1920'li yıllara kadar gittiğini ifade eden Debirbaş, halkın bu okullara büyük bir teveccüh gösterdiğini, öğrenci sayısının ise 220 bini ortaokullarda, 480 bini liselerde olmak üzere 700 bine ulaştığını belirtti. Bu okulların nicelik açısından hiçbir problemi olmadığını dile getiren Demirbaş, niteliğin artırılması, kendilerinden beklenen öğrenci vasıflarının kazandırılması üzerinde yoğun bir mesai harcadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından başlayan seminerde kursiyerler öğretim programları, etkili iletişim, etkin insan yönetimi, değerler eğitimi gibi konularda 5 gün sürecek yoğun bir eğitime tabi tutulacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suphi Öner Öğretmenevi Nazif Yılmaz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title