Haberler

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı İkinci."Eğitim Sistemi 4+4+4 Uygulaması ile Çökme Noktasına...

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, eğitim sisteminin 4+4+4 uygulaması ile çökme noktasına getirildiğini öne sürdü.

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, eğitim sisteminin 4+4+4 uygulaması ile çökme noktasına getirildiğini öne sürdü.

İkinci, sendikada düzenlediği basın toplantısında, eğitim sisteminin yıllardır biriktirilerek yapısal hale getirilen sorunlarının çözülmesi bir yana 4+4+4 uygulaması ile kelimenin tam anlamıyla çökme noktasına getirildiğini iddia ederek, "Hükümetin eğitimde ticarileştirme, gericileştirme ve kadrolaşma politikası, eğitimin bilimsel, laik, demokratik ve kamusallık ilkelerinden eser bırakmamıştır. Bugün eğitim sisteminden ne öğretmenlerimiz, ne velilerimiz ne de öğrencilerimiz memnuniyet duymaktadır" dedi.

Öğrenciler, anne ve babaların mutsuz olduğunu ileri süren İkinci, şunları söyledi:

"Zihinsel, sosyal, psikolojik ve psikomotor gelişim açısından henüz anaokulu çağında olan öğrencilerin ilkokula başlatılması beraberinde öğrencilerde ciddi örselenmeler yaratmıştır. Birçok öğrencide okul fobisi oluşmuştur. Bu fobinin kaynağında bilim düşmanı kör bir inadın olduğu unutulmamalıdır. 4+4+4 düzenlemesi daha uygulamaya başlamadan 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere toplam 70 bin öğretmen norm fazlası duruma düşürülmüş, öğretmenler yan alan değişikliği gibi tercihlere zorlanarak, okullar ve öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın elinde adeta perişan edilmiştir."

İkinci, taleplerinin karşılanmaması durumunda tepki ve eylemleri artıracaklarını kaydetti.

Muhabir: Aydın Gelleci

Yayıncı: Asena Akçay - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title