Haberler

Eğitim Sen Genel Başkanı Dinçer: "Üniversitelerin Sorunları Türban Tartışmalarıyla Örtülüyor

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başlattığı Türban Tartışmalarının Üniversitelerin Gerçek Problemlerini Örtmek Amacıyla Yapıldığının Söyleyerek, Bu Şekilde Üniversitelerin Paralı Hale Getirilmek İstendiğini Savundu.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı türban tartışmalarının üniversitelerin gerçek problemlerini örtmek amacıyla yapıldığının söyleyerek, bu şekilde üniversitelerin paralı hale getirilmek istendiğini savundu. Eğitim-Sen Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) politikalarını eleştirmek amacıyla Cuma günü YÖK Başkanlığı önünde eylem yapacak.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın paralı üniversite açıklamaları yaptığı sırada türban sorununu gündeme geldiğine işaret ederek, "Üniversitelerin gerçek sorunlarının üstünü örtecek biçimde konuyu her daim türban sorununa odaklayarak kaçış yolu geliştiren Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları da göstermektedir ki; bilime ve üniversiteye yönelik tehditler önümüzdeki süreçte daha da artacaktır" dedi.

-"AKP SORUNLARA PİYASACI ÇÖZÜMLER EKLEMLİYOR"-

Dinçer, AKP hükümetinin üniversite eğitimini paralı hale getirme arzusunu YÖK Başkanı'nın ağzından tartışmaya açtığını ifade ederek, kendisini iktidara taşıyan kesime rant kapısı açma peşinde olduğunu iddia etti. Dinçer, AKP'nin, söz konusu tartışmalarda türban konusu üzerinden bir paket program geliştirme arayışında olduğunun açık olarak göründüğünü vurguladı. Üniversitelerde gericileştirme ile ticarileştirme programının el ele yürütüldüğünü söyleyen Dinçer, AKP'nin üniversiteler söz konusu olduğunda her fırsatta tartışmayı türban üzerinden kurarak tüm sorunların üstünü örttüğünü ifade etti. Dinçer, "AKP'nin de, neoliberal programa soldan eklemlenip sorunlara piyasacı çözümler önererek AKP'den aferini hak eden 'aydın' kesiminin de yapamayacağı şeyi, ancak bu sorunları gerçekten yaşayanlar ve ifade etme arzusu duyanlar yapabilir" diye konuştu.

Dinçer, demokratik, özerk, kamusal, parasız ve nitelikli bir yüksek öğretim sistemi taleplerinin türban tartışmalarıyla örtülmesinin önüne geçmek amacıyla cuma günü saat 12.30'da YÖK Başkanlığı'nın önünde toplanacaklarını bildirdi. Eğitim-Sen, Sıhhiye köprüsü önünden YÖK Başkanlığı önüne saat 12.00'de ücretsiz otobüs kaldıracak.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title