Haberler

Eğitim-sen'den Kayıt Parası Uyarısı

Eğitim-sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Okul Kayıtlarının Bugün Başladığını Anımsatarak,"Zorunlu Bağış" Ve"Kayıt Parası" Sorunun Devam Ettiğine Dikkat Çekti.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, okul kayıtlarının bugün başladığını anımsatarak, "zorunlu bağış" ve "kayıt parası" sorunun devam ettiğine dikkat çekti. Şimşek, velileri kayıt parası konusunda uyararak, bu konuda kendilerine yasal haklarıyla ilgili başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, kayıt paralarının milyonluk rakamlandan milyarlara ulaştığına dikkat çekerek, parası olmayan, para vermek istemeyen velilerin, çocuklarının kaydının yapılmak istenmediğini ve çeşitli zorluklar çıkarıldığını belirtti.

Şimşek, geçen yıllarda olduğu gibi, gerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerekse il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerinin "kayıt parası kesinlikle alınmayacak açıklamalarının" bu yıl da önceden dillendirilmeye başlandığına dikkat çekti. Şimşek, bu açıklamaların hemen ardından da "gönüllü bağış" yapılabileceği yönünde açıklamaların geldiğini söyledi. Söz konusu açıklamaların tamamen göstermelik olduğunu savunan Şimşek, bağış adı altında para alma uygulamalarının velileri bezdirdiğini ve eğitimden soğuttuğunun altını çizdi.

“TÜCCAR ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ”

Şimşek, "Başbakanın ve Milli Eğitim Bakanının eğitim-öğretim süreçlerine, tüccar kafasılyla yaklaştıklarını düşünürsek, kayıtlarda her yıl yaşanan sorunların bu yıl da süreceğini tahmin etmek güç değildir" dedi.

Şimşek, çeşitli adlar altında alınan paraların hiçbir yasal dayanağı olmadığına, başta anayasal olmak üzere temel insan hakları belgeleri ve hukuksal normlara göre suç olduğuna işaret etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title