Haberler

Eğitim-sen'den Ereğli'deki Olaylara Tepki

Eğitim-sen Zonguldak Şube Başkanı Serpil Açıl, Ereğli İlçesinde Yaşanan Olayları Değerlendirerek, "Linç Kültürünün Son Örneğine Tanıklık Etmiş Bulunmaktayız" Dedi.

Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Serpil Açıl, Ereğli ilçesinde yaşanan olayları değerlendirerek, "Linç kültürünün son örneğine tanıklık etmiş bulunmaktayız" dedi.

Sendika binasında basın toplantısı yapan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Serpil Açıl, "Düşüncenin ifadesine ilişkin her türlü etkinlik, hepimizce malum kişilerce, toplumsal hassasiyetlerin istismarı üzerinden linçe varan girişimlere maruz bırakılıyor. Böyle durumlar, emekten, demokrasiden ve barıştan yana bir ülke özlemini taşıyan kurum ve kuruluşlarca kabulü mümkün olmamasına rağmen seçim dönemlerinde alevlenmektedir. Seçim atmosferine girdiğimiz ve ülkemizin siyasal gündeminin ısındığı böylesi günlerde, kargaşa ve karmaşa ortamı üzerinden nemalanmaya çalışan güçlerin dün olduğu gibi bugün de hevesleri kursaklarında kalacaktır. Linçin münferit bir hadise olmadığını düşünüyoruz. Halkın galeyana gelmesi, hassas vatandaşların duyarlılığı, yargısız infaz, cehalet, yoksulluk gibi gerekçelerle psikolojik, sosyolojik, ekonomik açılardan açıklanmaya çalışılan linç kültürü, günlük hayatımızda her gün biraz daha kanıksanmaya başlanmıştır" diye konuştu.

(SD-AK-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title