Haberler

Eğitim-sen'den Dayanışma Yemeği

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, üniversitede çalışan sendika üyeleri için dayanışma yemeği verdi.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, üniversitede çalışan sendika üyeleri için dayanışma yemeği verdi.

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Hakkari Üniversitesi'nde çalışan sendika üyeleri ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Kaya Plaza'daki Kervansaray Lokantası'nda verilen yemeğe, HDP PM üyesi Mustafa Avcı, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, Hakkari Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan ve sendika üyeleri katıldı. Yemekte konuşan Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Süleyman Aşkan, sendikanın düzenlediği yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Hakkari Üniversitesi'nin durumunun vahim olduğunu, bilimsel bilgi üretme ve toplumsal hayatın dönüştürülmesi noktasında geri kaldığını öne süren Aşkan, "Rektörlüğün kışın ortasında taşındığı inşaat alanı; iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından tamamen uygunsuz olduğu tarafımızdan tespit edilmiş olup, burada yaşanacak olumsuz bir durumdan üniversite yönetimi sorumlu olduğunu bilmelidir. Tüm çalışanların sağlıklı bir ortamda çalışma ve taşınma problemlerinin bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

HDP PM üyesi Mustafa Avcı ise, sendika kökenli bir siyasetçi olarak Eğitim-Sen'in dayanışma yemeğine davet edilmesini anlamlı bulduğunu belirterek, muhalefetin en önemli direnç kaynağının kamu emekçileri olduğunu söyledi. Avcı, HDP'nin örgütlenme biçiminin Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) örgütlenme biçimi ile paralellik gösterdiğini kaydederek, HDP'nin sistemin mağduru olan bütün kesimlerin adresi olduğunu sözlerine ekledi.

Yemeğin ardından, Hakkari Belediyesi Feqiye Teyran Kültür Merkezi sanatçıların seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken sendika üyeleri doyasıya eğlendiler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Üniversitesi Mustafa Avcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title