Haberler

Eğitim-sen'den Cumhuriyet Mitingi Değerlendirmesi

Eğitim-sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Cumhuriyet Mitingi'ni Değerlendirerek, "Darbeciler Masum Değil. Biz Onlarla Birlikte Olamayız" Dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Cumhuriyet Mitingi'ni değerlendirerek, "Darbeciler masum değil. Biz onlarla birlikte olamayız" dedi.

Zonguldak'ta sendikanın programına katıldıktan sonra Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı gruplar tarafından Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'ne katılmadıkları için eleştirildiklerini söyledi. Mitinge katılmama gerekçelerini açıklayan Dinçer, "Biz üyelerimizi mitinge katılın ya da katılmayın demedik. Sadece Genel Merkez yöneticileri olarak katılmayacağımızı söyledim. Bizim bu mitinge katılmama gerekçelerimiz var. Bu organizasyonun içinde, o alanda birlikte bulunamayacağımız siyasi partiler ve kişiler var. Ayrıca 12 Eylül darbesini yapanlarla, yine silaha öldürme üzerine yemin ettirenler var. Bu mitingi bir dönüm noktası olarak da görmüyoruz" diye konuştu.

Dinçer ayrıca, "Aslında Türkiye'nin tarihine baktığınızda, özellikle 12 Eylül sonrasında Türkiye'de toplumda muhafazakarlaşma ve gelinen bu iktidar yapısı 12 Eylül'ün sonucu, darbenin sonucu. Onun için darbeciler masum değil. Biz onlarla birlikte olamayız. 12 Eylül darbesi 10 binlerce öğretmeni mesleğinden etti. 10 binlerce öğretmen sürgünde yaşadı. Bütün bunları bizlere yaşatanlarla, o dönemde sıkı yönetim komutanlığı yapanlarla aynı yerde, aynı alanda, samimi de bulmadığım bir takım sahiplenenlerle bir arada olamazdık" dedi.

ADD Başkanı Şener Eruygur'u eleştiren Dinçer, "En son 24-27 Kasım 2005'te büyük eğitimci yürüyüşü yapmıştık. İki gün Ankara'ya sokulmamıştık. Biz Ankara'ya sokulmama kararını sayın İçişleri Bakanı ile şimdi ADD Başkanı, o zamanın Jandarma Genel Komutanı olan sayın Eruygur'un birlikte aldığını öğreniyoruz. Biz yöneticiler olarak 15'er ay hapis cezası aldık. Böyle bir anlayışla nasıl aynı alanda birlikte olabiliriz ki? Bizim tarihimize ihanet anlamına gelir" şeklinde konuştu.

(OS-AK-ÖZ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title