Haberler

Eğitim-sen Başkanı Dinçer: Türkiye'nin Sorunu IMF ve Dünya Bankasıdır

Eğitim -Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun Türkiye'de Öğretmenlerim Maaşının Yüksek Olduğu Yönündeki Açıklamalarına Tepki Göstererek, "Türkiye'nin Sorunu Öğretmenler Değil, Dünya Bankası ve IMF'dir" Dedi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim -Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun Türkiye'de öğretmenlerim maaşının yüksek olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Dinçer, "Türkiye'nin sorunu öğretmenler değil, Dünya Bankası ve IMF'dir" dedi

Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau'nun Türkiye'de öğretmen maaşlarının OECD üyesi ülkelere göre yüksek olduğu yönündeki açıklamalarını eleştirerek, Zachau'nun, çalışma şartlarının esnetilmesi ve yarı zamanlı işler getirilmesi önerisine dikkat çekti. Önerinin AKP'nin uygulamak istediği bir politika olduğunu belirten Dinçer, "Türkiye'nin ekonomi politikalarının uluslararası finans çevreleri tarafından belirlendiği, ekonomide emekçiden değil patronlardan yana politikaların açığa çıktığı ve öğretmenlerin güçleşen yaşam koşulları karşısında daha da sefalete mahkum edildiği bir döneme denk gelen bu açıklamanın ne istatistiklerle ne de gerçeklikle uyuşmadığı ortadadır" dedi.

-"OECD RAPORU ZACHAU'YU YALANLIYOR"

Dinçer, Dünya Bankası'nın Türkiye'de asgari ücretin yüksek olduğunu belirterek düşürülmesini istediğini de hatırlatarak, Dünya Bankası'nın yaklaşımına en iyi yanıtın, OECD'nin, her yıl yayınladığı 'Bir Bakışta Eğitim Raporları' olduğunu söyledi. OECD istatistiklerinin, Zachau'nun yaptığı açıklamaları yalanladığını belirten Dinçer, OECD raporlarına göre, daha fazla çalıştığını, daha çok öğrencinin sorumluluğunu üstlendiğini, daha düşük ücret aldığını ve geçimini sağlamak için daha fazla yıprandığını söyledi. Dinçer, "Tefeciye, rantiyeciye, faizciye son 13 yılda 400 milyar dolar, AKP'nin iktidarda olduğu son 5 yılda ise 200 milyar dolar faiz ödemesi gerçekleştiren bir ekonomik modelde faizcinin, tefecinin kazancına kazanç kattığı bu kumarhane düzeni değil de, öğretmenlerin maaşları mı sorunun kaynağıdır?" sorusunu sordu.

-"ÖĞRETMENİN BOĞAZINDAN KESİLEN FAİZCİYE AKTARILIYOR"-

Dinçer, Dünya Bankası'nın Her yıl 'faizciye' ödenecek paranın bütçeden garanti edilmesi amacıyla Türkiye'ye faiz dışı fazla ayırması için baskılarda bulunduğunu vurgulayarak, "Emekçilerin maaşlarından yapılan kesintileri tefeciye aktaranların, bu düzeni dayatanların öğretmenlerin maaşlarını yüksek bulmasından doğal bir şey yoktur. Öğretmenin boğazından, yemeğinden kesilmesi, tefecinin cebinin şişirilmesi düzeninde en doğal olan şey, bu kesimlerin sözcülerinin ücretlerimize göz dikmeleridir" görüşünü savundu.

-"DÜNYA BANKASI SUÇU ÜZERİNDEN ATIYOR"-

Türkiye'de öğretmenlere yoksulluk sınırının yarısından daha az ücret ödendiğini belirten Dinçer, hükümetin sorumluluğunun eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmek olduğunu söyledi. Hükümetin sorumluluklarını yerine getirmek yerine sürekli yeni sorunlar ürettiğinin ifade eden Dinçer, "Eğitim sisteminin ve giderek derinleşen eşitsizliklerin sorumlusu öğretmenler ve onların maaşları değil, Dünya Bankası ve IMF gibi dayatma örgütleridir. Dünya Bankası Direktörü'nün açıklamaları suçu üstünden atma ve hedef saptırma yönündedir. Türkiye'nin sorunu öğretmenler değil, Dünya Bankası ve IMF'dir" dedi.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title