Haberler

Eğitim-sen 14 Yaşında

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) bugün 14'üncü yaşını kutluyor.

Eğitim-Sen Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, eğitim ve bilim emekçilerinin tarihi, güzel bir gelecek, insanca bir yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürütülen mücadelenin tarihi olduğunu söylediler. Açıklamada, "14 yıllık mücadele geleceğe taşınacak bir çok değeri yaratırken, aynı zamanda geçmişten alınan değerlerin bugüne taşınmasında da örgütümüz başrol oynamıştır. Zira Eğitim Sen'in tarihi, eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele tarihine yaslanmış, TÖS, TÖDMF, TÖB-DER, Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen sürecinden aldığı gelenek üzerinden inşa edilmiştir" denildi. Açıklamada, Türkiye'de güzel bir gelecek umudunun 12 Eylül'de 'karanlık' altında bastırıldığı ifade edilirken, "Emek karşıtı politikaların uygulama alanlarını genişletmek için tüm demokratik kitle örgütlerinin ve sendikalarının kapatıldığı yılların ardından, Eğitim Sen, eğitim ve bilim emekçilerinin bu karanlığı yırtan fiili mücadelesi sonucunda sokaklarda inşa edilmiş, sokakların sesi olarak bugünlere taşınmıştır" ifadesi kullanıldı.

Eğitim Sen'in sendikal hakların yanı sıra demokrasi mücadelesinin öznesi haline geldiği belirtilen açıklamada, Eğitim-Sen'in, sendikal mücadelenin önündeki her türlü yasal engelin ortadan kalktığı, farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade edebildiği, kamusal alanda tüm kesimlerin temsil edildiği demokratik bir Türkiye yaratılması için mücadele ettiği vurgulandı. Açıklamada Eğitim-Sen'in tarihinin kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesi, özelleştirmelere, esnek ve sözleşmeli çalışma yöntemleriyle çalışma hayatının güvencesiz hale getirilmesine, işsizliğin ve yoksulluğun artmasına "karşı onurlu duruşun tarihi" olduğu söylendi.

-"EĞİTİM-SEN ÖZGÜRLÜK, KARDEŞLİK TALEBİNİ YÜKSELTTİ"-

Eğitim-Sen Yönetim Kurulu açıklamasında, "Eğitim Sen, kamusal hizmetlerin herkes için bilimsel, demokratik, laik, parasız ve nitelikli verilmesi gerektiği anlayışı temelinde mücadele yürütmüş; nitelikli, demokratik ve kamusal eğitim mücadelesinin öncü gücü olmayı sürdürmüştür ve sürdürecektir" ifadesini kullandı. Kapitalizmin tüm insani değerleri metalaştırıldığı, savaşlar, işgaller, işkenceler, yoksulluk ve açlıkla dünyayı yaşanmaz hale getirdiği savunulurken, Eğitim-Sen'in bu dönemde insanca yaşam, eşitlik, barış ve kardeşlik talebini yükselttiği anlatıldı. Açıklamada, "Eğitim Sen in güneşi, eğitim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığı güç ve güvenle aydınlık, özgür, eşit ve barış içinde bir Türkiye yi işaret etmeye devam edecektir. Eğitim emekçilerinin onurlu, başı dik örgütlü mücadelesinde nice yıllara" denildi.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title