Haberler

Eğitim Komisyonu Çalışmalarını Tamamladı

Adıyaman'da Ortaöğretim Derslerinin Öğretim Programları ve Ders Kitaplarının Değerlendirilmesi Amacıyla Oluşturulan Komisyonlar Çalışmalarını Tamamladı.

Adıyaman'da ortaöğretim derslerinin öğretim programları ve ders kitaplarının değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan komisyonlar çalışmalarını tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın başlattığı çalışmalar doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2005 yılında kabul edilerek uygulamaya konulan ortaöğretim Türk Edebiyatı, dil ve anlatım, coğrafya, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin öğretim programları ve ders kitaplarının değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan komisyonlar çalışmalarını tamamladı. Yapılan komisyon çalışmalarını Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi yerinde inceledi. Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Talim Terbiye Kurulu'nun sürdürdüğü müfredat çalışmalarında, uzmanların önerilerini dikkate alarak değişiklikler yapıldığını belirtti.

Bu çalışmalarda öğretmenlere çok büyük görevler düştüğünü dile getiren Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, "Uygulama esnasında ortaya çıkan aksaklıklar veya yüksek fayda mülahaza edilen konular bölüm başlıklarını da içerecek bilgi notlarını almalıdırlar. Böylece dönem sonlarında yapılması muhtemel değerlendirme çalışmalarında bu tespitler değerlendirilerek en mükemmeli bulunmaya çalışılmalıdır. Geçmişten günümüze eğitim müfredatlarında zaman zaman ihtiyaç duyulduğunda çeşitli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler günümüzde daha sıkça yapılmaktadır. Çünkü günümüz koşullarında hızlı, değişken süreçler yaşanmaktadır. Elbette ki, eğitimi doğrudan veya dolaylı etkileyen gelişmelerin müfredat içerisine alınması gerekmekte ve bu adaptasyon esnasında da değişimin sancıları çekilmekte. Burada bizlere düşen bu sıkıntıların aşılmasını sağlayacak önerileri tespit ederek raporlarımıza işlemektir" dedi.

Öte yandan, mesleki çalışmalar kapsamında Adıyaman'a gelen Talim Terbiye Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Muammer Yıldız, Öğretmenevi toplantı salonunda ilköğretim müfettişleri ve okul yöneticileri ile bir araya geldi. Müfredat değişikliklerinin günün şartlarından kaynaklandığını ve bu değişikliklerin devam edeceğini belirten Yıldız, dünyada bilim alanında, eğitim öğretim tekniklerinde yaşanan değişikliklerin müfredatlara yansıdığını kaydetti.

(KB-TB-Y) 21.06.2008 15:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title