Haberler

Eğitim-iş: "Hedef Gösteriliyoruz"

Eğitim-iş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Sendikalarının Denizli Şubesi'nin İki Gün Önce Yaptığı Basın Açıklamasının Ardından Bazı Gazete ve Televizyonlarda Çıkan Haberlerde Hedef Gösterildiklerini Söyledi. Adıbelli, Söz Konusu Haberlerle İlgili, Basın Konseyi'ni ve Cumhuriyet Savcılığı'nı Göreve Çağırdı.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, bazı gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerle hedef gösterildiklerini söyledi. Adıbelli, söz konusu haberlerle ilgili, Basın Konseyi'ni ve Cumhuriyet Savcılığı'nı göreve çağırdı.

Adıbelli, "Sendikamızın ve üyelerimizin açıkça hedef gösterildiği kışkırtıcı yalan yayınlara karşı gereğini yapmak üzere Basın Konseyi'ni ve Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz" dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, düzenlediği basın toplantısında, sendikalarının Denizli şubesinden yapılan açıklama sonrasında, bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerle hedef gösterildiklerini ve Denizli'deki sendika yöneticilerinin yoğun bir şekilde tehdit telefonları aldığını öne sürdü.

Adıbelli, Eğitim-İş Denizli temsilciliğinin Denizli'deki bir ilköğretim okulunda dağıtılan "Dinin Gereği Namaz" isimli kitabın, laik eğitim sistemine aykırı unsurlar içerdiğiyle ilgili basın toplantısının ardından, bazı televizyon ve gazetelerde çıkan haberlerle hedef gösterdirildiklerini belirtti.

Söz konusu haberlerde, sendikacıların "cemaatle namaz kılmaya karşı" olduklarının iddia edildiğini fakat bu tür bir açıklamalarının olmadığını dile getiren Adıbelli, "Sendikamızın namaz gibi kutsal değerlerin tamanına karşı olduğu izlenimi verilmeye çalışılmıştır" dedi.

Amaçlarının, okulda dağıtılan kitabın laiklik karşıtı içeriğinin gösterilmesi olduğunu vurgulayan Genel Başkan, söz konusu haberlerle ilgili, Basın Konseyi'ni ve Cumhuriyet Savcılığı'nı da göreve çağırdıklarını ifade etti.

Bazı gazetelerde sendika yöneticilerinin fotoğraflarının yayınlanarak doğrudan hedef gösterildiklerini kaydeden Adıbelli, "Eğitim-İş'in üyesinden genel başkanına kadar bir arkadaşımızın kılına zarar gelmesi durumunda sorumlusu hedef gösteren zihniyet olacaktır" diye konuştu.

Adıbelli şunları söyledi:

"Bizler, laik, demokratik, çağdaş, eşit ve parasız eğitim mücadelesinin bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz. Rotasından çıkarılmış ve yobazların elinde sahipsiz bırakılmış laik eğitim sistemine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkenin dört bir yanına yayılmış olan örgütümüz, bu hedef uğrunda gece gündüz çalışmalarını sürdürmektedir. İlerici, cesur, aydınlık yüzlü, Atatürkçü arkadaşlarımız, bu gericilerin her an ensesinde olacaktır. Eğitim-İş, insanlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ışığında hangi din ya da etnik yapıya sahip olursa olsun bir arada kardeşçe yaşaması için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title